Hopp til hovedinnhold


De sa alle opp toppjobber for å bli en del av administrasjonen ved Helgelandssykehuset

– Vi har lyst til å være med der det skjer, sier enhetsdirektør for prehospitale tjenester, Siri Tau Ursin, forsknings- og innovasjonssjef Herald Reiersen og direktør for organisasjon og administrasjon, Sissel Karin Andersen til Rana Blad (krever innlogging).

De kommer fra ulike deler av landet, og har byttet ut toppjobber innen hver sine fagfelt til fordel for lederstillinger i Helgelandssykehuset.

– Da jeg fikk høre om innholdet i jobben, var det som om noen hadde laget stillinga for meg, sier enhetsdirektør for prehospitaletjenester, Siri Tau Ursin (57).

Siri Tau Ursin kommer fra jobben som avdelingsoverlege ved Stavanger Universitetssykehus. En stilling hun har hatt siden 2004. Gården deres på Tau ved Stavanger, er leid bort. Ektemannen bor på gården, mens Siri Tau Ursin satser på en tilværelse som pendler.

Hun er utdannet anestesilege, har en mastergrad i helseadministrasjon fra University of Newcastle i New South Wales i Australia og det som tilsvarer en halv mastergrad Human Resource Management (ledelse av menneskelige ressurser) fra 2005. I tillegg har hun en master i helseøkonomi fra London School of Economics.

– Å få mulighet til en stilling som dette, skjer bare «once in a lifetime», sier direktør for organisasjon og administrasjon, Sissel Karin Andersen (52).

– Spennende med en stilling som kombinerer innovasjon og forskning, der jeg kan bruke min erfaring, sier forsknings- og innovasjonssjef Herald Reiersen (55).

Det kan synes som om administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir i Helgelandssykehuset har kunnet plukke fra øverste hylle i denne lederkabalen, hvorav to er helt nye stillinger.

Organisasjon og administrasjon

– Helgelandssykehuset er en av de store kompetansearbeidsplassene i regionen. Jeg har lyst til å være med der det skjer, på et av de beste lokalsykehusene i Norge, sier direktør for organisasjon og administrasjon, Sissel Karin Andersen.

Ranværingen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen, og kommer fra stillinga som stabsleder og assisterende rådmann i Hemnes kommune. Før det kan hun skilte med 18 år i IT-bransjen på Østlandet, der hun har bodd i 25 år.

– Hele tida har jeg jobbet med organisasjonsutvikling, arbeidsprosesser, organisasjon og ny teknologi, sier Sissel Karin Andersen og skynder seg å legge til, for den som synes dette høres litt teknisk ut:

– Det handler egentlig om mennesker i organisasjoner, å få dem til å jobbe i lag.

Etter tre år i Hemnes kommune, var hun på langt nær klar til å forlate arbeidsplassen og kollegene der. Men så dukket drømmejobben opp, i Helgelandssykehuset. Etter mange år først borte fra Helgeland, og så som pendler til nabokommunen Hemnes, har hun kontor i hjemkommunen Rana.

– Jeg er opptatt av mennesker og samarbeid. Et av de viktigste målene mine nå, er å få på plass «vi-følelsen» i Helgelandssykehuset, sier Sissel Karin Andersen.

– Er ikke det en stor oppgave slik situasjonen er for øyeblikket?

– Steg for steg, så går vi framover. Det er en slitenhet i organisasjonen, så det blir viktig å få en avgjørelse om framtidas sykehusstruktur. Når helseministeren har sagt sitt så må vi være lojale mot den, og få det til sammen, sier Andersen.

Les mer om saken hos Rana Blad (krever innlogging)