– En fornuftig anbefaling fra ledelsen i Helgelandssykehuset

Nå har ledelsen i Helgelandssykehuset lagt frem sin innstilling for styret. Vi er tilfreds med at ledelsen foreslår en to-sykehusmodell med sykehus i Mo i Rana og Sandnessjøen, skriver ordfører Geir Waage (Ap) og varaordfører Anita Sollie (H) i en pressemelding fra Rana kommune til Rana Blad.

Les sykehusdirektørens begrunnelse: – Helgelandssykehuset trenger et nav

Forslaget innebærer en balansert sykehus- og beredskapsstruktur på Helgeland: Et stort akuttsykehus i nord (Mo i Rana), et akuttsykehus ved kysten (Sandnessjøen), et DMS i midten (Mosjøen) samt et DMS og luftambulanse i sør (Brønnøysund).

Sykehuset i Sandnessjøen beholder også fødeavdeling og akuttmedisinsk og akuttkirurgisk beredskap.

Sykehus og helsepolitikk skaper engasjement og følelser. Det er viktig å bygge brede løsninger som sikrer hele Helgeland et godt tilbud. Vi er tilfreds med at både Sør-Helgeland og Nord-Helgeland får sykehus med fødeavdelinger- og akutt-funksjoner dersom man følger rådet fra ledelsen ved Helgelandssykehuset.

Vi håper og tror dette blir sluttresultatet når saken nå behandles på ulike nivåer inn mot endelig beslutning i 2020, skriver ordfører Geir Waage (Ap) og varaordfører Anita Sollie (H) i en pressemelding fra Rana kommune.

Les mer om saken hos Rana Blad

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.