Forsøkte å stikke av med ambulanse mens personellet behandlet en pasient

Den fulle mannen flyttet girspaken fra park til drive, men han klarte ikke å få av håndbrekket, skriver Smaalenenes Avis (krever innlogging).

Ambulansepersonell er ei yrkesgruppe som er vant til det meste. Men at noen forsøker å stjele ambulansen mens de er ute på oppdrag, hører nok til sjeldenhetene.

For det var nettopp dette som skjedde. Det kom inn melding om et akuttoppdrag.

En bevisstløs person trengte hjelp i Askim sentrum. Mens ambulansepersonellet holdt på bak i bilen, som gikk på tomgang for å beholde varmen i ambulansen. Dette er viktig dersom pasienten er nedkjølt.

Plutselig hørte de at en person satte seg inn i førersetet. Ambulanseføreren ba vedkommende om å komme seg ut. Dette ble ikke imøtekommet.

Tok nøklene

Mannen sa:

– Hvorfor det? Nå skal vi på kjøretur. Han ga gass et par ganger og satte bilen i drive. Men heldigvis klarte han ikke å få av håndbrekket. Sjåføren stormet til og fikk satt giret tilbake i park-stilling og fjernet nøklene. Etter dette gikk mannen ut av bilen. Han ble pågrepet av politiet rett etterpå.

tingretten forklarte 27-åringen at han hadde snakket med noen damer som bare hadde forsvunnet. Han trodde muligens en av disse kunne befinne seg i ambulansen. Derfor satte han seg på knærne i førersetet for å kikke gjennom vinduet til pasientkupeen. Han nektet for at han på noe tidspunkt hadde forsøkt å kjøre ambulansen.

Og her fikk tiltalte støtte av sin far, som hadde vært med ut på byen denne kvelden. Pappa sa at sønnen ikke på noe tidspunkt hadde vært i kontakt med førersetet på ambulansen.

Dommerne trodde verken på far eller sønn. De stolte på forklaringen til ambulansearbeideren.

Les mer om saken hos Smaalenenes Avis (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.