Hopp til hovedinnhold


Gode erfaringer med fremskutt enhet

Den fremskutte ambulanseenheten på Skaidi hadde over 120 oppdrag i løpet av 51 beredskapsdager ved knutepunktet. Ambulansearbeidere og AMK mener prøveordningen så langt har vært bra for beredskapen, skriver Finnmarkssykehuset i en nyhetsmelding.
27. februar vedtok styret i Finnmarkssykehuset å gjennomføre en prøveordning med en fremskutt ambulanseenhet på Skaidi. Prøveordningen skal vare ett år, og formålet er å avlaste ambulansestasjonene i de omkringliggende kommunene samt å bedre beredskapen i Kvalsund kommune. 6. mai startet prøveperioden.

I beredskap fra 9 til 22.30

I testperioden er den fremskutte enheten operativ på hverdagene fra klokka 9 til 22.30. Enheten er ikke i drift i helgene, eller på bevegelige helligdager. Det er også noen dager i perioden der bilen av ulike grunner har vært ute av drift.
Einar Linge er en av fire ambulansearbeidere som går i vaktturnus ved den fremskutte enheten. Frem til 10. august hadde kollegene ved enheten gjennomført 120 oppdrag.

Kortere responstid

Avdelingsleder Richard Hustad ved avdeling Bil- og båtambulanse i Vest-Finnmark sier ambulansebilen på Skaidi har hatt to til fire oppdrag daglig. Bare to av de 51 dagene bilen har vært i tjeneste, har den vært uten oppdrag.
Prøveperioden strekker seg til 10. mai neste år. Så langt er det bare på dagtid i ukedagene Finnmarkssykehuset opparbeider erfaringer med, men fagfolkene ser at det på kveldstid spesielt, og også i helger kunne gitt en god beredskapsmessig effekt å ha enheten på Skaidi operativ.
Les hele nyhetsmeldingen hos Finnmarkssykehuset