Første spesialist i akutt- og mottaksmedisin på St. Olavs hospital

Med en nyopprettet spesialistutdanning i bagasjen skal Lars Petter Bache-Wiig Bjørnsen nå stå i front for legene i akuttmottaket når de akutte syke pasientene kommer inn, melder St. Olavs hospital i en nyhetsmelding.

Les også om Vestre Vikens første spesialist i mottaksmedisin

At St. Olav nå har en overlege med spesialkompetanse på dette feltet vil bety mye for å få til en bedre pasientbehandling, men også være avgjørende for videre spesialistutdanning innen akutt- og mottaksmedisin på sykehuset.

​– Dette er noe vi har lengtet etter, og som vi har jobbet med å få på plass i Norge siden 2010, sier Bjørnsen fornøyd.

Spesialiteten akutt- og mottaksmedisin (AMM) er nemlig en helt fersk spesialitet her til lands, og ble innført 1. mars i år. Spesialiteten er myntet på akuttmottaket og mottaket av uavklarte pasienter.

St. Olav-overlege Lars Petter Bache-Wiig Bjørnsen ble godkjent som spesialist 9. august, og skal nå ha det tilstedeværende medisinske ansvaret i akuttmottaket på St. Olavs hospital.

– Stor betydning for pasientsikkerheten

Tradisjonelt har akuttmottaket vært et sted der andre spesialister fra sykehuset har kommet innom for å gjøre en jobb, men spesialister i AMM vil tilføre breddekompetanse til akuttmottaket og kunne utgjøre et faglig knutepunkt for resten av sykehuset.

Assisterende klinikksjef Lars Erik Laugsand ved Klinikk for akutt- og mottaksmedisin mener dette er en helt nødvendig utvikling.

– Nå har vi endelig en spesialutdannet lege som har det medisinske ansvaret i mottaket, og som kan sørge for rask innledende behandling og god flyt videre. Dette vil ha stor betydning for pasientsikkerheten, mener Laugsand.

Lars Petter Bache-Wiig Bjørnsen er ingen fersk mann innen akuttmedisinfeltet. Han har fra før godkjent spesialiteten både fra USA og Sverige, og har også en europeisk eksamen.

Han har også vært en viktig brikke i arbeidet med å få mer kompetanse og leger i front i akuttmottaket på St. Olav.

Les hele nyhetsmeldingen hos St. Olavs hospital

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.