Samler inn penger til livreddende utstyr

På privat initiativ har ambulansetjenesten i Karmøy og Karmøy Vest Rotaryklubb startet innsamlingsaksjon for hjertekompresjonsmaskiner til tre ambulanser. Disse maskinene prioriterer ikke Helse Fonna, skriver Haugesunds Avis (krever innlogging).

Når hjertestansen er et faktum blir hjertekompresjoner en viktig del av ambulansepersonelletsarbeid. Noen ganger er det mer avansert behandling som må til for at hjertet skal starte å slå igjen, som må utføres på sykehus.

På veien til sykehuset kan ikkeambulansepersonellet utføre manuell hjerte-lunge-redning av hensyn til både egen sikkerhet og vegtrafikkloven. Da er en hjertekompresjonsmaskin redningen.

– Hjertekompresjoner er det viktigste som blir utført under hjertestans. En slik maskin frigjør hender og effektiviserer arbeidet vårt, forteller ambulansearbeider Jonny Haugeberg.

Han forteller at ambulansearbeiderne flere ganger har opplevd å måtte bli værende på stedet for å utføre manuelle kompresjoner.

– Da har jeg tenkt at en hjertekompresjonsmaskin hadde vært til hjelp, sier Haugeberg.

Ambulansearbeideren er glad for at maskinen snart kan bli en realitet på Karmøy.

«Spleis»

I slutten av juni opprettet kasserer Morten Sørensen i Karmøy Vest Rotaryklubb en «spleis» til inntekt for ambulansetjenesten på øya.

Ambulansetjenesten ønsker hjertekompresjonsmaskiner til tre av de fire ambulansene som betjener Haugesund og Karmøy i dag. Den fjerde bilen, som er stasjonert i Haugesund har allerede en slik maskin, som også er kjøpt med innsamlede penger.

Innsamlingens sluttmål er satt til 510.000 kroner. 29. juli har rotaryklubben og ambulansepersonellet nådd over 160.000 kroner, inkludert det som har blitt gitt under Spleis-aksjonen og på en privat konto. De har også fått lovnader fra bedrifter om pengestøtte.

Les mer om saken hos Haugesund Avis (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.