Brannbil i alvorlig ulykke – én person bekreftet omkommet

En brannbil under utrykning kjørte søndag av veien ved Omland i Kvinesdal. En person er bekreftet omkommet, og to personer er kjørt til sykehus med lettere skader, skriver VG.

Dagbladet: Frigir navnet på brannmannen som omkom

Til sammen fem personer fra brannvesenet satt i utrykningskjøretøyet da det kjørte utfor veien. To av dem kom fra ulykken uten fysiske skader.

– Men de bærer selvfølgelig preg av ulykken, sier Sveinung Alsaker, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til VG.

Brannbilen var på vei til en ulykke der en traktor hadde veltet da den kjørte utfor veien.

Agder politidistrikt fikk melding om ulykken rundt klokken 12.45.

– Vi har ingen klarhet på årsaksforholdene ennå, men krimteknikere og Havarikommisjonen er varslet, sier operasjonslederen.

Brannmannskapene som selv havnet i trafikkulykke i Kvinesdal søndag, rykket ut for et mulig livreddende oppdrag, skriver VG dagen etter.

– Dette er en moderne og bare to år gammel brannbil, som er godt utstyrt. Meldingen som kom inn, handlet om trafikkulykke med traktorvelt og fastklemte personer. De kjørte for å redde liv, sier brannsjefen.

Kan ha kommet utfor kanten

Det er bare fire-fem minutter kjøring i utrykningsfart fra brannstasjonen i Åmot til ulykkesstedet. Ulykken skjedde i en slak venstresving, som normalt ikke skulle by på utfordringer for en erfaren sjåfør.

– Nå skal dette etterforskes, men det kan se ut som om brannbilen har kommet utenfor asfaltkanten med hjulene, og fått sleng. Så kan det se ut som den har havnet nede i grøften, hvor det er skarpe steinknauser som har gjort voldsom skade, sier Aasen.

Han understreker at det ikke er egen ambulansetjeneste i Kvinesdal, og at brannmannskapene ofte er første nødetat på ulykker.

– Ambulanse vil måtte komme fra Flekkefjord, og vil bruke 15–20 minutter hit, påpeker han.

– Uvirkelig situasjon

Han var søndag på sykehuset og traff pårørende til den avdøde og de to som ble lettere skadet i ulykken.

– Det er klart at det var en sterk opplevelse. Vi er så tette på en liten brannstasjon. Det er en fryktelig tøff dag for oss alle, sier Aasen.

Den omkomne er ifølge brannsjefen en av brannstasjonens mest erfarne.

Klokken 18 søndag kveld var ansatte ved Åmot brannstasjon sammen med akuttpersonellet fra ambulanser og politi samlet på brannstasjonen for sammen å gå gjennom hendelsen.

Les mer om saken hos VG

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.