Breviksbrua blokkerer ambulansen: – Dette er helt håpløst

Nå som Grenlandsbrua er stengt må all sommertrafikken på E18 gå gjennom Breviksbrua. Dette byr på lange køer og problemer, spesielt for nødetatene, melder Kragerø Blad Vestmar (krever innlogging).

En stengt vei og mye ferietrafikk har skapt lange køer på E18 gjennom Telemark og Vestfold de siste dagene, på det verste har det vært forsinkelser på opp mot en time enkelte deler av strekningen. Og når nødetatene må på utrykning kommer de ikke fram over Breviksbrua.

– Det er så håpløst at det er bare til å riste på hodet, sier ambulansesjef i Telemark, Knut Inge Brekka Skoland.

Knut Inge forteller at ambulansene sliter med nedsatt framkommelighet over omkjøringsveien til E18 i Bamble. Køene står stille i flere kilometer og ambulansene får ikke passere.

Blir ikke tatt hensyn til

Flere ganger har E18 via Grenlandsbrua vært stengt, slik at omkjøringen blir via Breviksbrua. Ambulansetjenesten og Statens vegvesen har hatt flere samtaler for å kartlegge hvordan de skulle takle situasjonen. Til tross for dette føler ikke ambulansetjenesten at de blir tatt godt nok hensyn til.

– Vi kommer ingen vei og det er krevende, vi har forsøkt flere ganger men få innspill fra vår side blir innfridd, sier ambulansesjefen.

Knut Inge syntes det er dårlig planlegging å legge omkjøring via Breviksbrua midt i fellesferien til folk, og mener vedlikeholdsarbeidet kunne blitt gjort tidligere. Han ønsker mer dialog med vegvesenet.

Tidligere har ambulansepersonell vært redd for at det må en tragedie til før de får gehør fra veivesenet om å bedre framkommeligheten for ambulanser og utrykningskjøretøy over Breviksbrua.

Les mer om saken hos Kragerø Blad Vestmar (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.