Hopp til hovedinnhold


Bekymret for arbeidsplassen sin – Det føles som vi har møtt veggen

Det er stor misnøye blant de ansatte ved ambulansestasjonen på Bessaker etter at dagbilen ble tatt ut i ferie. Kun én ambulanse dekker hele distriktet, og nå frykter de ansatte at de også mister dagbilen permanent, skriver Fosna-Folket (krever innlogging).
Da ambulansestasjonene i Roan og Osen i 2009 ble slått sammen til én stasjon på Bessaker, ble det brukt som argument at fagmiljøet ville bli større. Et argument som i dag synes å ha forduftet, mener de ansatte ved ambulansestasjonen på Bessaker.
Da Fosna-Folket tar turen innom stasjonen, er Nina Viken og Kenneth Sørmeland på vakt. De er ikke imponerte over avgjørelsen om å ta dagbilen ut av drift i sommerferien. Nå frykter de også at den kan forsvinne permanent.

– Dårligere tilbud

– Det er ikke bestemt enda, men sjansen er stor. Slik som det er nå så har vi bare én bil, den andre er tatt ut i ferie til 29.september, men vi er redde for at den ikke blir satt i drift igjen etter det, sier de.
– Det blir som å gå tilbake i tid, med et mye dårligere tilbud, er de enige om.

– Bilen blir jo sannsynligvis mye borte. Vi lever fortsatt i håpet om at vi skal få beholde dagbilen, det er fortvilende at det skal være nødt til å skje noe alvorlig før vi blir hørt. Folk her i distriktene har like mye krav på hjelp som de som bor nært et sykehus, sier Viken.
–Det er jo nettopp folket dette går utover. Det berører jo oss trivselsmessig på arbeidsplassen vår, og vi må svare på mye spørsmål fra pasienter om hva som skjer. Men vi vet ikke hva som skjer, usikkerheten råder og det skaper dårlig stemning på kontoret, sier Sørmeland.

– Langt til neste ambulanse

De stiller seg begge spørrende til hvor mye det skal kuttes, i et tilbud som allerede er kraftig redusert.

– Økonomien spiller jo en stor rolle, vi får ikke ha tilbudet slik vi har hatt det frem til nå, men det må ta slutt snart. Det må finnes en grense for hvor mye som skal spares og hvor mye de skal kutte. Skal økonomien bety mer enn folks trygghet?
Distriktene blir lite prioritert, er de enige om. Én eneste ambulanse på vakt holder ikke mål.
– Med stadig flere turer sørover, så er det langt til neste ambulanse når det ikke finnes en bil her. Noen ganger må vi gjøre ferdig et oppdrag vi allerede er ute på, vi kan ikke bare slippe det vi har i hendene. Da kan utrykningstida bli lang. Det er ikke bare, bare for legevakta på Ørlandet eller i Namsos å rykke ut heller hvis det skjer noe. Det må gjøres noe med strukturen på Fosen. Vi skulle veldig gjerne hatt begge bilene og vært fire stykker på jobb, vi hadde en fin turnus slik vi hadde det, sier de oppgitt.

Les mer om saken hos Fosna-Folket (krever innlogging)