Ambulanspersonell kunne ikke avansert hjerte-lungeredning (AHLR)

SVERIGE: En pasient fikk hjertestans, men ambulanspersonellet påbegynte ikke AHLR, avansert hjerte-lungeredning. Hendelsen skjedde i november i fjor i en kommune i Västerbotten, ifølge Sveriges television.

Fra workshop i «Pit crew CPR» som må til for å gjøre optimal AHLR på Ambulanseforum 2017. Det blir ny runde i 2019. 
©Fredrik Naumann/Felix Features

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo – tilsvarende Statens helsetilsyn, red.anm.), kritiserer nå helseforetaket etter at det kom fram at personellet ikke hadde den kompetansen som krevdes for situasjonen og at de ikke hadde fått tilstrekkelig med utdanning.

Ivo anser at sju dagers introduksjonsutdanning uten mulighet for praktisk trening ikke er tilstrekkelig for en nyansatt sykepleier uten tidligere erfaring i akuttmedisin.

Helseforetaket anser at personellet fravek retningslinjene på grunn av uerfarenhet, men sier at de som tiltak har samlet og informert alt personell om hendelsen.

Helseforetaket mener at personellets utdanning ikke påvirket utgangen i dette tilfellet med pasienten som fikk hjertestans.

Som forslag til tiltak for å unngå at noe lignende skjer igjen, sier foretaket at man vil ansette erfarent personell i stedet.

Les mer om saken hos SVT.se

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.