Datterens milt sprakk – ambulansen tok henne ikke med

Jessica Rundbergs datter ble dratt overende av en hund. Den ti år gamle jenta fikk vondt i magen og nakken. Hun ble blek og veldig trøtt, skriver Dagens Vimmerby.

Illustrasjon: Milt

Men ambulansen som kom dit tok henne ikke med. Noen dager senere ble det konstatert at hun hadde sprukket milten.
– Herregud, jeg kunne ha mistet henne, sier Jessica Rundberg.

Det var en mandag at Jessica Rundbergs datter var ute og gikk tur med hunden. En katt kom og hunden satte etter i full fart. Datteren falt i asfalten og slo seg hardt.

– Hon ramlet, fikk svært vond i magen og nakken. Når hon kom hjem var hun blek og kjempetrøtt. Vi avventet litt, men det ble ikke bedre, så da rinte jeg 112. Det kjentes ganske akutt da. Ambulansen kom og undersøkte henne. De syntes det ikke var så farlig og dro igjen. De sa at magesmerten ikke kunne komme av fallet, og at det kanskje var noe annet, sier Rundberg.

Familien ventet noen dager, men smerten i magen gikk ikke bort. I stedet ble det verre.

– Barn har jo vondt i magen iblant, men hennes smerte ble ikke bedre. Til slutt dro vi inn til akutten og da viste det seg at milten var sprukket. Da hadde det gått tre dager.

Lunge og milt. Illustrasjon: Henry Vandyke Carter and one more author – Henry Gray (1918) Anatomy of the Human Body

– Kunne ha mistet henne

Situasjonen ble raskt tatt på alvor, sier hun.

– Vi ble kjemperedkde og det ble svært akutt. De tok røntgen på henne og så ble hun flyttet til intensivavdelingen i Västervik. Der ble hun koblet opp til alt mulig.

Jessica Rundberg har vært mye redd.

– Hun kunne ha blødd ut, det er hva det handler om. Med fasit i hånden kjenner jeg at ambulansepersonellet ikke tok dette alvorlig nok. Symptomene var der, hun var trøtt, blek og hadde vondt på venstresiden av magen. De skulle ha tatt det mer alvorlig.

Siden har hun ligget på sykehuset og det har blitt konsultert med spesialister på Astrid Lindgrens barnesykehus. Neste mandag skal hun opereres.

Les mer om saken hos Dagens Vimmerby

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.