Bekymret før Babcock-overtakelsen

Arbeiderpartiet er bekymret for operatørbyttet i ambulanseflytjenesten om to uker, ifølge Altaposten.

Lufttransport, ambulansefly. Foto: Live Oftedahl

– Det er nylig kommet bekymringsmelding om at operatørbyttet for ambulanseflytjenester, fra Lufttransport FW AS til Babcock Scandinavian AirAmbulance AB, som skal finne sted 1. juli, ikke vil skje på en sikker og trygg måte. Flere forhold tilsier at Babcock ikke vil være i stand til å sikre stabilitet eller forsvarlig drift og vedlikehold ved den enkelte base, blant annet at de ikke vil kun stille alle tilbudte ambulansefly eller alle i den nødvendige operative besetning, grunnet manglende godkjenninger og manglende kompetanseoverføring fra dagens flyteknikere til Babcock, sier Ingvild Kjerkol, Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson.

Det er to uker til operatørbyttet for den nasjonale ambulanseflytjenesten skal gjennomføres. Nå er det kommet alvorlige bekymringsmeldinger om at overtageren Babcock ikke vil være i stand til å sikre stabilitet eller forsvarlig drift og vedlikehold ved den enkelte base, skriver Arbeiderpartiets stortingsgruppe i en pressemelding.

Ingvild Kjerkol er bekymret for stabiliteten i den livsviktige tjenesten og har stilt helseminister Bent Høie spørsmål om hva han gjør for å redusere risiko ved operatørbyttet.

Les mer om saken hos Altaposten

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.