Gutt med astma (11) døde kort tid etter at ambulansen nektet å ta ham med

ENGLAND: Det kostet dessverre 11 år gamle George Smith livet da ambulansen ikke ville ta ham med på sykehuset, da de ble kalt ut sent en kveld. The Mirror har omtalt saken her

Ifølge The Mirror ringte guttens mor nødsentralen i 23-tiden den 22. oktober 2017, på oppfordring fra legen deres, siden George hadde fått et voldsomt astmaanfall.

Ambulansen kom til huset kort tid etter, og de var der i tre kvarter før de tok beslutningen om å ikke ta ham med. Beslutningen var på bakgrunn av at de hadde målt guttens peak flow.

Den første målingen viste 100, mens den neste målingen viste 80. De valgte ikke å måle en tredje gang siden George ble veldig andpusten av testen. De vurderte at en peak flow på 100 ikke var livsfarlig og forlot derfor stedet.

Det ambulansepersonellet ikke noterte seg var at George vanligvis hadde en peak flow på 250, og det burde derfor indikere at det var et meget alvorlig anfall, og de burde ha tatt ham med.

Ikke lenge etter ble det ringt etter en ny ambulanse. Moren ringte 0340 da George hadde fått nok et anfall og kollapset på gulvet.

Da ambulansen kom hadde han hjertestans og faren ga ham hjerte-lungeredning. Ambulansen tok ham med til Boston Pilgrim Hospital. Etter flere forsøk lyktes det ikke å gjenopplive gutten og han ble erklært død.

I etterkant ble det startet en undersøkelse og den britiske ambulansetjenesten har innrømmet at det har skjedd flere feil i forbindelse med deres besøk hos George, og at han mest sannsynlig ville ha overlevd hvis han var blitt tatt med første gang.

Rapporten finner blant annet at anamnesen, altså tidligere medisinsk historie, ikke ble tatt for å vurdere hvor alvorlig tilstanden hans var.

Standardrådet ville vært å ta et barn på Georges alder til sykehus.

«East Midlands Ambulance Trust beklager på det dypeste feiltakelsen. Hvis George var blitt innlagt i forbindelse med besøket av den første ambulansen, mens han hadde det ekstremt dårlig, så ville han mest sannsynlig ha overlevd,» lyder det i en offisiell uttalelse.

Ifølge det britiske mediet Lincolnshirelive, har familien valgt å saksøke ambulansetjenesten.

Les mer om saken hos the Mirror eller på dansk hos Dagens.dk

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.