Legevaktbilen hjelper mange, men nå kan ordningen bli lagt på is: – Synd for innbyggerne

Prøveprosjektet med bemannet lege i legevaktbilen ble satt i gang for å lette presset på Sykehuset Østfold. Nå har de ikke penger til å finansiere det videre, ifølge Smaalenenes Avis (krever innlogging).

I november fikk Indre Østfold en egen legevaktbil og har frem til 31. mars 2019 prøvd ut ordningen. Bilen har vært bemannet med lege og sykepleier med paramedic-utdanningsom har rykket ut i Indre Østfold. Lege har kunnet vurdere pasienten på stedet og igangsatt behandling etter behov. Målet for ordningen har vært at ingen skal legges inn uten at de har vært tilsett av legevaktbilens lege.

Nå kan det være slutt på grunn av dårlig økonomi

Fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Karen Brasetvik, mener at er det noe Indre Østfold trenger, så er det slike gode tiltak.

– Ordningen har skapt begeistring og Sykehuset Østfold trenger denne typen drahjelp. Hvis ordningen ikke blir videreført så er det veldig synd for innbyggerne i Indre Østfold, sier Brasetvik.

– Det fortviles litt over at vi har så stort forbruk av ambulansetjenester i Østfold. Vi bruker mer enn eksempelvis Telemark og Vestfold. Det er ingen som har en forklaring på hvorfor det er sånn, sier Brasetvik.

Kan vise til gode resultater

– Når man tenker på sparte sykehusinnleggelser, og sparte sykehustransporter så er dette tilbudet genialt. Sykehuset Østfold har ikke plass til flere pasienter. Har de behov for tjenestene, så skal pasienten selvsagt inn, men det er presset på plass, sier Brasetvik.

Usikker fremtid

– Sykehuset Østfold blir ikke med på videre finansiering. Derfor er fremtiden til legevaktbilen usikker, uttaler Kristian Devold, daglig leder ved Helsehuset.

– Ordningen legges ikke ned, men prosjektet vil ikke lenger være bemannet med paramedic. Dette var kun en del av prøveordningen, sier han.

Les mer om saken hos Smaalenenes Avis (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.