Får en av landets mest moderne ambulansebåter

Loppa legeskyssbåter AS vant anbudet om ny kontrakt, melder iFinnmark.

– Man får en betydelig styrket tjeneste med denne kontrakten. Den innebærer blant annet at man får en helt ny båt – en spesialtilpasset katamaran, med forsterket skrog og evnen til å holde høy fart i høy sjø, forteller divisjonsdirektør Harald I. Johnsen fra Sykehusinnkjøp HF i en pressemelding fra Finnmarkssykehuset torsdag.

Foretaket har gjennomført anskaffelsen på vegne av Finnmarkssykehuset HF.

Loppa legeskyssbåter AS er også i dag leverandør av tjenesten. Den nye avtalen trer i kraft 1. juni 2020, og det nye fartøyet sjøsettes da.

Tilpasset værforhold

I konkurransen er det blitt tungt vektlagt at fartøyene som ble tilbudt i størst mulig grad er tilpasset værforholdene i operasjonsområdet. De tilbudte fartøyene er blant annet bli vurdert på skrogstyrke, manøvreringsevne, stabilitet, samt evne til å holde høy servicefart i dårlig vær, opplyses det i pressemeldingen.

ravene er utformet etter råd fra Sjøfartsdirektoratet.

– Det nye fartøyet er spesialtilpasset for operasjon i kaldt klima og er som en avansert ambulansebil. Man vil få en moderne sykelugar med det siste av medisinsk utstyr, bedre innlasting og utlasting av pasient, bedre HMS enn i dagens fartøy, og ikke minst mannskap med lang erfaring fra Lopphavet, sier Johnsen.

Kontrakten mellom Finnmarkssykehuset HF og Loppa legeskyssbåter AS signeres i slutten av måneden etter en karensperiode på 11 dager. Avtalen varer til 1. juni 2028, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år.

Les mer om saken hos iFinnmark

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.