Omdisponerer beredskapen: Sender akuttbil til Ytre Namdal

En ny akuttbil lokalisert på Rørvik skal sørge for at man i Ytre Namdal slipper å benytte seg av ambulanseberedskap i Grong, ifølge Namdalsavisa (krever innlogging).

Som følge av at Snåsas beredskap blir omgjort til dagbil, får ambulansen i Grong flere oppgaver. Derfor gjør helseforetaket endringer i Ytre Namdal.

Fra før er to døgnbiler lokalisert på Rørvik. Etter at antall ambulanser ble redusert fra tre til to i Ytre Namdal, har ambulanse i Grong vært brukt som «back up», når de to andre er ute på oppdrag

– Ambulansen i Grong har rundt fire oppdrag i Ytre Namdal i måneden, med fem til seks timers kjøring per oppdrag. Det slipper man med denne ordninga, siden ambulansen i Grong nå blir knyttet mer opp til Snåsa, sier AMK-leder Arnt Myrvold i Nord-Trøndelag.

Prøveprosjekt

Akuttbilen er et prøveprosjekt, som etter planen skal være i gang i løpet av sommeren. Prøveprosjektet skal i utganspunktet gå over en periode på to til tre år.

– Utviklinga mot 2035 kommer til å vi oss en akutt mangel på helsepersonell i alle helsetjenester. Det er en utvikling vi ser i hele den vestlige verden. Derfor er vi nødt til å ha erfaring med å løse oppgaver på andre måter enn det vi gjør i dag. Jo tidligere vi skaffer oss denne kunnskapen, jo bedre, sier klinikkleder Øystein Sende for prehospitale tjenester i HNT.

Han understreker at akuttbilen i Ytre Namdal ikke er en ekstrautgift, men en omdisponering fra helseforetakets side. Planen er å redusere utgiftene ved at ambulanse i Grong slipper å kjøre til Ytre Namdal, slik de gjør i akutte hendelser.

– Dette må sees i sammenheng med den nye ordninga med dagbil i Snåsa. Ambulansen i Grong vil være tilgjengelig for Snåsa-området på natterstid.

Les mer om saken hos Namdalsavisa (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.