Helseministeren beordrer: Mannskapet skal bytte ambulanse – ikke pasienten

Pasienter skal slippe å bytte ambulanse på vei til sykehus. Det er ordren fra Bent Høie (H) til helseforetaket Helse Nord som tidligere har trosset helseministeren om ambulansebytte. Det skriver NRK Finnmark.

Helseminister Bent Høie. Foto: Kjetil Ree, Wikimedia Commons

– Jeg er ikke overbevist om at dette er en god løsning. Det vil ikke gagne pasientene, sier ambulansearbeider Geir Jøran Sara om det nye pilotprosjektet som helseminister Høie (H) presenterte i Alta tirsdag.

Prosjektet går ut på at det er fartøysjef og mannskap ellers som skal bytte ambulanse, og ikke pasientene slik det gjøres i dag. Helseministeren lanserte prosjektet som et nasjonalt pilotprosjekt.

Flere steder i Finnmark opplever pasienter å måtte bytte ambulanse på vei til sykehus. Det gjelder særlig pasienter som skal fra Alta til sykehuset i Hammerfest, og for pasienter i Berlevåg og Båtsfjord som skal til sykehuset i Kirkenes.

Ga ordren for et år siden

I juni 2018 ga helseministeren ordre til Helse Nord om å finne en annen løsning, enn ambulansebytte for pasienter.

Snart ett år senere har Helse Nord fortsatt ikke endret praksis. Dermed tok Høie turen til Alta tirsdag for å gi ordren til helseforetaket for andre gang.

Les mer om saken hos NRK

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.