Hopp til hovedinnhold


Helseministeren beordrer: Mannskapet skal bytte ambulanse - ikke pasienten

Pasienter skal slippe å bytte ambulanse på vei til sykehus. Det er ordren fra Bent Høie (H) til helseforetaket Helse Nord som tidligere har trosset helseministeren om ambulansebytte. Det skriver NRK Finnmark.

– Jeg er ikke overbevist om at dette er en god løsning. Det vil ikke gagne pasientene, sier ambulansearbeider Geir Jøran Sara om det nye pilotprosjektet som helseminister Høie (H) presenterte i Alta tirsdag.
Prosjektet går ut på at det er fartøysjef og mannskap ellers som skal bytte ambulanse, og ikke pasientene slik det gjøres i dag. Helseministeren lanserte prosjektet som et nasjonalt pilotprosjekt.
Flere steder i Finnmark opplever pasienter å måtte bytte ambulanse på vei til sykehus. Det gjelder særlig pasienter som skal fra Alta til sykehuset i Hammerfest, og for pasienter i Berlevåg og Båtsfjord som skal til sykehuset i Kirkenes.

Ga ordren for et år siden

I juni 2018 ga helseministeren ordre til Helse Nord om å finne en annen løsning, enn ambulansebytte for pasienter.
Snart ett år senere har Helse Nord fortsatt ikke endret praksis. Dermed tok Høie turen til Alta tirsdag for å gi ordren til helseforetaket for andre gang.
Les mer om saken hos NRK