Elendig fylkesvei stoppet ambulanse – pasient måtte tre timer i båt

Da Elsa Johanne Sørensen (88) falt om med mulig hjerneblødning, var fylkesvei 301 så dårlig at ambulansen ikke kunne frakte henne til sykehuset i Tromsø, skriver VG.Dermed måtte det sist søndag rekvireres ambulansebåt for en rundt tre timers tur til sjøs for 88-åringen på vei til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

– Vi bor i en øykommune, så det er ikke så unormalt å ta ambulansebåten. Men den dårlige veien gjorde at sjøreisen med ambulansebåten ble adskillig lengre enn den burde ha blitt, sier pasientens sønn, Roger Sørensen til VG.

Han anslår at reisen til sykehuset ble tre-fire ganger så tidkrevende som den kunne ha vært med forsvarlig veistandard.

– Ambulansen kom etter femti minutter, men legen vurderte veien så dårlig at det ikke var forsvarlig å ta moren min i bilen for frakt til sykehuset. De måtte rekvirere legebåten ut til nabobrygga for å få henne til UNN, forteller Sørensen.

Irritert

Sørensen har irritert seg så kraftig på det han mener er vedvarende elendig vei, at han tirsdag gikk til anmeldelse av både fylkesråd for samferdsel Ivar Prestbakmo (Sp), ansvarlig entreprenør Mesta og vedlikeholdsansvarlig i Vegvesenet Robert Lied.

Les mer om saken hos VG

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.