Hopp til hovedinnhold


Ambulansen flytter inn på Bekkestua brannstasjon

Mandag åpner ny ambulansestasjon på Bekkestua. Samtidig opphører beredskaps-punktet ved E18 på Strand, melder Budstikka.
– Dette viser en evne og vilje til å flytte ambulanseberedskapen til dit folk bor. Dette er en videreføring av beredskapspunktet på Strand, men plasseringen endres til Bekkestua brannstasjon og det utvides til døgnkontinuerlig bemanning hele året. Dermed blir tilbudet bedre, sier stabsleder Anders Halden i ambulanseavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS).
Ordningen med utplasserte ambulanser langs E18 startet i 2017. Da var fasiten for ambulansene i Asker og Bærum at de oppfylte det anbefalte responstidskravet på 12 minutter i 70 prosent av utrykningene. Ved utgangen av 2018 hadde andelen økt til nesten 80 prosent.
– Flyttingen er i tråd med satsingen i Vestregionen, hvor vi også har åpnet ny ambulansestasjon i Asker og fått ny akuttbil der, sier Halden.

Tettere samarbeid

Beredskapspunktet på Strand skulle sørge for rask utrykning blant annet til områdene Lysaker, Fornebu og Snarøya. Halden sier kravet om responstid til disse områdene fortsatt skal ivaretas.
– Fornebu-området dekkes også av ambulansestasjonen på Smestad brannstasjon, forteller han.
Den nye plasseringen på Bekkestua brannstasjon er også en start på enda tettere samarbeid mellom ambulansetjenesten og brannvesenet.
– Samlokalisering med andre nødetater er interessant for oss, og absolutt noe vi skal se på i forbindelse med fremtidige brannstasjoner på henholdsvis Fornebu og Øverland, sier Anders Halden.
På Bekkestua forsvant ambulansen fra brannstasjonen på slutten av 90-tallet, mens det i Asker var samlokalisering frem til ambulansestasjonen åpnet i nytt bygg ved siden av Asker brannstasjon i november 2016.
– Dette er noe vi har jobbet med ganske lenge. Jo tettere nødetatene er innpå hverandre, desto bedre samhandler vi. Det blir mer dialog og samhandling, og man får bedre utbytte av hverandre når vi er samlokalisert, mener Sverre Junker i Asker og Bærum brannvesen.
Les mer om saken hos Budstikka