Far brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn

Forklarte at låret brakk da han skulle skifte bleie på sønnen, skriver Dagsavisen.

Da saken i fjor høst gikk i Stavanger tingrett ble 28-åringen dømt til fengsel i ett år for vold mot den to måneder gamle sønnen.

Dommen ble anket og saken har nylig blitt behandlet av Gulating lagmannsrett. Hendelsen fant sted i parets bolig den 9. oktober 2017. Ifølge tiltalen skal han da ha brukket lårbeinet på sin to måneder gamle sønn.

følge 28-åringen hadde han gitt sønnen mat og han løftet han opp for å rape, noe som førte til at babyen gulpet på seg selv og faren. Han la babyen foran seg på sengen for å skifte bleie på ham.

Ifølge 28-åringen glapp han den ene foten slik at den falt ned på sengen. Han forklarte også at holdt igjen i den andre foten og hørte en knekkelyd rundt babyens hofte. Babyen begynte umiddelbart å gråte og da han la ned den andre foten hørte han en ny knekkelyd.

28-åringen ringte til samboeren. Da hun kom hjem ringte han til AMK. Ambulansen kom og kjørte babyen og samboeren til Stavanger Universitetssykehus. Her ble det konstatert brudd i venstre lårbein. På grunn av mistanke om vold kontaktet sykehuset politiet. 28-åringen ble pågrepet samme dag og var varetektsfengslet i 27 dager.

Sliten

Også lagmannsretten kom til at den ikke kunne legge forklaringen til 28-åringen til grunn og fant det bevist at han hadde brukt fysisk makt ut over det nødvendige da han skulle skifte bleien, og at maktanvendelsen medførte beinbruddet – og at dette i straffelovens forstand er å anse som vold.

Retten la også vekt på flere andre faktorer. Blant annet at han var sliten, at han hadde jobbet mye forut for hendelsen og at han kom hjem fra jobb bare to timer før barnets mor skulle på jobb. Retten viste også til en sms-utveksling mellom 28-åringen og samboeren noen uker før voldsepisoden.

Der skrev han blant annet at han kommer «til å kvele den ungen».

Les mer om saken hos Dagsavisen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.