Ambulansearbeider Natalie, 24, strakk nakken – våknet opp lam

I fjor var ambulansarbeider Natalie Kuniciki, 24, hjemme med en kompis i leiligheten. De hadde en rolig kveld og så på film sammen med hvert sitt glass vin da Natalie følte for å strekke litt på nakken. De reagerte begge på lyden, skriver svenske MSN.com.

Kapillært hjerneslag. Foto: Thinkstock

– Jeg hørte bare «knekk, knekk, knekk». Kompisen min spurte om det var nakken som hørtes sånn ut. Alle leddene mine har veldig høy lyd når de knekkes, så jeg tenkte ikke mer på det. Jeg bare lo og så sovnet vi litt senere, forteller Natalie til Kennedy News, ifølge TV2.

Kjente ikke foten

Men det var verre enn de skjønte.

Når Natalie våknet 15 minuter senere klarte hun ikke å røre venstrefoten. Men hun tok det ikke så alvorlig fordi hun var beruset av vinen.

– Jeg ville på do, men kjente et bein i senga og spurte kameraten min om han kunne flytte det. Han sa at det var mitt bein. Jeg var litt brisen, så jeg tok det ikke så alvorlig, forteller hun.

Natalie visste ikke at hun hadde fått et slag, og at hvert sekund talte.

– Jeg burde ha visst bedre

– Jeg er jo ambulansearbeider, og jeg ringte ikke 999 (det britiske nødnummeret, journ.anm.) på i hvert fall ti minutter fordi jeg trodde det var usannsynlig at jeg hadde fått et slag. Jeg burde ha visst bedre, sier hun.

Hun var bare 23 år gammel da hun fikk slaget hjemme i leiligheten i London.

– Hvert eneste minutt dør hjernecellene, så ikke fraskriv deg et slag bare fordi noen er unge. Hvert sekund teller.

Natalie sier at da hun forsøkte å gå på toalettet, ble hun svimmel.

– Jeg så ned og innså at jeg ikke beveget venstre ben i det hele tatt. Så falt jeg i gulvet. Kameraten min måtte komme og få meg opp. Han trodde at jeg var full, men jeg skjønte at noe var galt. Jeg trodde jeg hadde blitt dopet ned, sier 24-åringen.

Natalie vegret seg for å ringe nødnummeret i frykt for at det var hennes nære kolleger som kom og fant henne i alkoholpåvirket tilstand.

Hun prøvde derfor å legge seg igjen, men fikk ikke sove.

Etter noen minutter bestemte hun seg for å ringe nødnummeret. Ambulansen kom umiddelbart.

Sprukken arterie

I ambulansen gjorde ambulansearbeideren en test på Natalie, som viste tydelige tegn på slag.

Blodtrykket var skyhøyt, og det samme var pulsen.

– Ambulansearbeiderne tok en test hvor de holder fingeren sin i lufta, og du må ta på nesen din med deres finger. Hånden min var over alt, og jeg tenkte bare: «Åh, nei!». Nå visste jeg at noe hadde skjedd, sier hun.

På sykehuset var det ingen tvil om hva som hadde skjedd. En CT-scan bekreftet at Natalie virkelig hadde fått et slag.

Legene fortalte at da hun skulle strekke seg tidligere på kvelden, fikk hun en brist i en arterie i nakken.

Dette førte til at en blodpropp formet seg i hjernen hennes, og forårsaket et slag.

Rammer som regel eldre

– De sa at dette bare skjer én av en million ganger. Jeg røyker ikke, drikker ikke noe særlig, og jeg har ingen i familien som har hatt slag. Det er rart at det skjedde med meg bare fordi jeg beveget meg i senga, sier Natalie.

Ortopedisk kirurg Michael R. Marks, som er talsmann for American Association of Orthopedic Surgery, har tidligere fortalt Huffington Post at det å knekke opp nakken i svært sjeldne tilfeller kan skade den viktige blodåren som frakter blod opp til hjernen. Dette kan føre til slag.

Han fortalte at dette oftest gjelder eldre, da de er stivere i nakken og har skjørere blodårer.

Måtte lære seg å gå på nytt

Natalie ble værende på intensivavdelingen i tre dager, og deretter måtte hun begynne opptreningen.

Hun måtte blant annet lære seg å gå på nytt.

– Jeg var i sjokk i tre dager. Jeg sa ikke noe særlig, og snakket ikke med noen. Jeg mistet sansen for humor. Jeg stengte meg inne mens jeg forsøkte å fordøye det som hadde skjedd. Folk sa at jeg var som en robot som ikke viste følelser, forteller hun.

Daglig fikk hun besøk av kolleger fra ambulansetjenesten.

– Jeg fikk lov til å synes synd på meg selv i ei uke, men det var det. De fortalte at det som hadde skjedd, hadde skjedd, og at nå handlet det om å jobbe og gjøre alle øvelsene. De var helt fantastiske, og de kom på besøk og gjorde alle øvelsene med meg.

Les mer om saken og se bilde hos MSN.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.