Regjeringen ber redningsheltene i fjellet få fri fra jobben

SIRDAL (VG) Når skaden er ute er de usynlig heltene klare for å hjelpe. – Vi ber landets arbeidsgivere gi dem fri når de må ut for å hjelpe, sier statsråd Ingvild Smines Tybring-Gjedde (Frp) til VG.

Foto: HRS

Samfunnssikkerhetsminister Tybring-Gjedde har skrevet et åpent brev til landets arbeidsgiverorganisasjoner hvor hun ber dem stille opp i den nasjonale dugnaden for å redde folk i fjellet, på sjøen og andre steder de går seg bort eller forulykker:

«Det er av stor betydning at frivillige redningsmannskaper på forhånd vet om de kan få fri fra sitt arbeide for deltakelse i et eventuelt redningsoppdrag», skriver hun til NHO og de andre arbeidsgiver-organisasjonene.

– Bærebjelken

VG fulgte henne under en redningsøvelse i Sirdalsheiene like før påske, hvor 330-skvadronen fløy inn for å bistå en som hadde skadet seg.

– Folk ser politi, ambulanse og helikoptrene og skjønner at noe er alvorlig, men det er ikke den betalte redningstjenesten som er bærebjelken i norsk redningstjeneste. Det er de frivillige i Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, NAK flytjeneste, Speidernes beredskap og andre frivillige organisasjoner, som hver dag hele året har beredskap for å hjelpe folk i nød, sier Tybring-Gjedde.

Les det hele hos VG

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.