Hopp til hovedinnhold


Snåsa får dagambulanse i stedet for egen helsevaktbil – frykter dårligere tilbud

Per Ivar Lundli jobber for tiden fulltid på helsevaktbilen på Røros. Foto: Live Oftedahl
Politikerne i Snåsa sier nei til helsevaktbil. I stedet kan Inderøy få tilbud om å prøve ut konseptet med en helsevaktbil i regi av Helse Nord-Trøndelag, skriver Trønder-Avisa.
SNÅSA: Dagens ambulansetilbud i Snåsa er for kostbart for helseforetaket. Det er bakgrunnen for at klinikksjef Øystein Sende tilbød kommunen en helsevaktbil.
Nå, når kommunepolitikerne har sagt et endelig nei til tilbudet, ender det med at snåsningene får en dagambulanse fram til klokka 20 på hverdagene. Planen er at den skal komme i drift fra 1. juni i år.

Enstemmig kommunestyre

Ordfører Tone Våg (Ap) mener at det vil gi innbyggerne et dårligere akuttilbud enn det ei ordning med helsevaktbil ville ha gjort. Likevel var det et enstemmig kommunestyre som sa nei til tilbudet fra helseforetaket.
– Vi vil aller helst ha det som i dag, med døgnambulanse. Og vi er ikke tilfredse med en dagambulanse, men det er det vi får nå, som en prøveordning i ett år. Jeg mener det hadde vært fornuftig å prøve ut en helsevaktbil. men det var ikke noen hensikt å stemme mot flertallsforslaget, sier Våg.
– Betyr det at en mangeårig kamp om ambulansetilbudet i Snåsa nå er over?
– Det er ikke mer å diskutere nå, annet enn at vi kan fortsette kampen for en døgnambulanse. Men resultatet er at vi får en dagvaktbil mellom klokka åtte om morgenen og åtte om kvelden for utprøving i ett år, sier Våg, og legger til at resultatet av kommunestyrevedtaket er at andre kommuner får tilbud om å prøve ut helsevaktbil.
Etter det Trønder-Avisa har grunn til å tro, er det Inderøy som er neste kommune til å få dette tilbudet.
Les saken her (krever innlogging)