Hopp til hovedinnhold


Sp satte fokus på ambulansetjenesten og responstid under landsmøtet

På landsmøtet til Senterpartiet på Hamar i helgen benyttet ordførerkandidat for Senja senterparti, Tom-Rune Eliseussen anledningen til å sette fokus på tilstedeværelse av ambulansetjenesten i distriktene og betydningen av en kort responstid, skriver Folkebladet.
– Mange helseforetak vurderer sentralisering av ambulansetjenesten. Dette medfører en svekkelse av ambulansetjenesten i distriktene og er noe vi ikke kan akseptere. En lengre responstid kan være forskjellen mellom liv og død. Derfor mener jeg at det var helt nødvendig å sette fokus på dette i min tale til landsmøte, sier ordførerkandidat Tom-Rune Eliseussen (Senja Sp) i en pressemelding.
Folkebladet har tidligere skrevet om gutten Felix (1) fra Sør-Senja, som på grunn av sykdom er helt avhengig av lokal ambulanseberedskap. Han har flere ganger hatt behov for ambulanse og en nedleggelse vil derfor være kritisk.
Partilederen i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum møtte gutten og faren på Stonglandseidet mandag i forrige uke. Ifølge pressemeldingen har møtet preget partilederen. I landsmøtetalen var han tydelig berørt av møtet og fortalte om hvor viktig nærhet til ambulansen er for å gi familien trygghet i hverdagen
Tom-Rune Eliseussen forteller at partiet nå jobber med å stoppe nedskjæringer i akuttberedskapen.
Les mer om saken hos Folkebladet