Ambulansepersonell i Sømna takknemlig for innsamlingsaksjon

LHL Sømna vil sørge for at lokal ambulansebil i kommunen har hjertekompresjonsmaskin etter forespørsel fra ambulansen, skriver Brønnøysunds Avis (krever innlogging).– En hjertekompresjonsmaskin vil øke overlevelsesevnen når personer er klinisk død. Plutselig og uventet hjertestans som skjer utenfor sykehus rammer rundt 3000 mennesker i Norge hvert år. Omlag to av tre av tilfellene skjer i eget hjem, sier ambulansearbeider Esther Dybvik.

Maskin gir mulighet til å økt hjelpeinnsats

Når hjertet plutselig slutter å slå, kreves det effektive og kontinuerlige brystkompresjoner frem til pasientens egen hjertefunksjon er gjenopprettet.

Ambulansetjenesten i Sømna har i flere år ønsket seg en maskin som utfører slike hjertekompresjoner på pasienter med hjertestans.

Ambulansepersonellet forteller at det hittil fra helseforetakets side ikke er gjort slik investering i ambulansebilene. Nå har de henvendt seg til LHL med ønske om at de starter innsamling av midler til innkjøp av en slik maskin til Sømnas innbyggere.

– Det er flere leverandører av slike maskiner. Pristilbud som ble innhentet for et par år siden viste at en slik investering vil koste mellom 120 000-150 000 kroner. Ved å bruke en hjertekompresjonsmaskin standardiseres kvaliteten på hjertelungeredningen, og redningspersonellet får frigjort hender til å fokusere på andre avanserte livreddende tiltak også. Det er heller ikke lenger nødvendig å kompromisse mellom redningspersonellets sikkerhet og pasientens sirkulasjon foreksempel under transport. Alt dette gir i sin helhet økte muligheter for gode resultater for pasienten, utdyper ambulansearbeider Asbjørn Høyholm.

I dag starter offisielt LHL Sømnas innsamlingsaksjon for slik hjertekompresjonsmaskin til ambulansebilen i kommunen.

Da Sanitetsforeningen i Sømna ble kontaktet om innsamlingen, så ga de straks 30 000 kroner til tiltaket.

Les mer om saken hos Brønnøysunds Avis (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.