Ble erklært død på sykehuset, men var ikke død likevel

En kvinne som ble funnet livløs i en snøskavl i februar, ble erklært død på Molde sykehus. Da politiet kom for å sjekke saken, viste det seg at hun var i live, skriver NRK.

 

 

Illustrasjon: Thinkstock

Det var TV 2 som først meldte om saken.

Det var 19. februar i år at kvinnen ble fraktet til Molde sykehus, der hun ble erklært død etter å ha blitt funnet livløs i en snøskavl. Politiet ble rutinemessig varslet.

Ifølge TV 2 fikk politimannen som kom til stedet seg en støkk, da den angivelig døde kvinnen ga fra seg en lyd. Han tilkalte hjelp og det ble øyeblikkelig satt i gang gjenoppliving. På den måten berget man livet til kvinnen.

Torstein Hole, fagdirektør i Helse Møre og Romsdal, opplyser til NRK at en lege ved sykehuset i Molde var i følge med politiet da de registrerte at pasienten var i live.

Politiet rykket ut på bakgrunn av en melding som kom inn til operasjonssentralen, sier politiinspektør Elin Drønnen, leder for påtaleenheten i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

– Når politiet får melding om et dødsfall, er det vår oppgave å finne ut om det har skjedd noe straffbart. Det viste seg at personen likevel ikke var død, slik at vi naturlig nok ikke har noen pågående etterforskning av et mistenkelig dødsfall i denne saken.

– Utover dette kan jeg ikke gi flere opplysninger i saken, sier Drønnen.

Skal gjennomgå saken

Fagdirektør Torstein Hole i Helse Møre og Romsdal sier at de i denne saken opplevde et dødsfall som på grunn av helsetjenestens rutiner ble telefonisk meldt til politiet.

Les hele saken hos NRK

Se video med en overlege fra UNN som kommenterer saken i TV2 her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.