Hopp til hovedinnhold


Ambulansetjenesten oppfyller ikke nasjonale mål

Ambulansesjefen i Volda støtter en flytting av ambulansestasjonen til Hovdebygda, skriver nærnett.no
Dagens ambulanser har aldri vært bedre, og kan gjennomføre mer akutt behandling fra ambulansebilen enn tidligere. Likevel klarer ikke ambulansetjenesten i Volda/Ørsta å oppfylle nasjonale mål om å nå pasienten innen 12 minutter.
- Målet er at fra alarmen går skal vi være ute i løpet av ett minutt fra garasjen, sier Erlend Bae, seksjonsleder for ambulansetjenesten i Volda. Han mener at slik ambulansestasjonen er plassert i dag, side om side med sykehuset i Volda, er det umulig for ambulansene å nå ut til alle deler av Ørsta innen 12 minutter.

Vedtatt flytting til Hovdebygda

- Med utrykningskjøring bruker vi 10-12 minutter til Ørsta sentrum, så alt forbi sentrum mot Vartdal og lignende havner utenfor tidskravet i dag, sier Bae. Han forteller at Helse Midt-Norge har vedtatt flytting av ambulansestasjonen, fra Volda sykehus til Hovdebygda ved Lensmannskontoret, altså nærmere Ørsta sentrum. Dette fordi dagens plassering ikke er den mest optimale med tanke på responstiden.
- Med plassering i Hovdebygda vil vi være plassert midt i området vårt. Vi vil oppfylle responstidskravet på en bedre måte ved å være der, mener Bae.
Les hele saken hos nærnett.no