Selv om aksjonen var avsluttet, sluttet telefonen aldri å ringe

Nordlys kunne onsdag formiddag skrive om at aksjonen somambulansearbeiderne på UNN startet for litt siden hadde kommet i mål. Men aksjonen er bare så vidt i gang kan det virke som. Det skriver Fremover (krever innlogging).

Bakgrunn: UNN har ikke råd. Starter innsamlingsaksjon for brystkompresjonsmaskiner

Les også: Samlet inn penger til livreddende maskin i 2009, men UNN ville ikke ta ansvar for den

Onsdag ettermiddag kunne Kristine Norum, som jobber i ambulansetjenesten, avsløre til Nordlys at de hadde mottatt nok en stor donasjon.

– Jeg hadde fri i dag og hadde fått et ubesvart anrop. Så ringte jeg opp igjen, og lurte på hva nå dette var. Det var direktøren til Remiks, som kunne si at de ønsket å hjelpe til med aksjonen. Jeg blir helt overveldet over den givergleden som finnes i befolkningen, sier Norum til Nordlys.

Det kan også se ut til at man får tak i flere brystkompresjonsmaskiner enn tidligere antatt. Det er nemlig ikke tatt en beslutning rundt hvilke modeller man går for.

– Det er tre forskjellige typer på markedet, som varierer fra 125.000-170.000 kroner. Vi har enda ikke avgjort hvilke vi går for, sier Norum.

Remiks går inn med 170.000 kroner – akkurat nok til én brystkompresjonsmaskin til Tromsø-enheten.

Men det var de ansatte som krevde at bedriften skulle gjøre det.

Administrerende direktør i Remiks, Britt Mathisen Limo, forteller at 113-serien på NRK, og aksjonen fra ambulansearbeiderne har vært et viktig samtaletema på jobb.

Det opprinnelige målet var å kjøpe tre nye brystkompresjonsmaskiner, og at hver av de syv ambulanseseksjonene skulle ha hver sin.

Nå er det andre tall man ser på. Bedriftsdonasjoner og lokale innsamlinger gjør at de tenker større.

– Det overordnede målet er jo å ha en slik i hver eneste bil. Med 46 ambulanser har vi en lang vei å gå. Men dette er et hjelpemiddel som vi vet blir å hjelpe oss enormt, selv om vi selvfølgelig ikke ønsker å måtte bruke det, sier Norum.

Les mer om saken hos Fremover (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.