DANMARK: Bedre ambulansedekning og ekstra penger til psykiatri

Som en del av forliket om Region Syddanmarks budsjett for 2019 avtalte partene å styrke den prehospitale tjenesten i regionen på bakgrunn av en prehospital analyse, forteller Region Syddanmark på sine nettsider.

Analysen blev ferdig før årsskiftet, og alle partiene i regionrådet har nå laget en avtale om hvordan den prehospitale innsatsen skal styrkes. Samtidig har partiene avtalt hvordan man vil bruke litt over 20 millioner kroner ekstra i regionens psykiatri.

Avtalen på det prehospitale området innebærer blant annet at Region Syddanmark plasserer en ny akuttbil i Tinglev, etablerer en ambulansestasjon i Kruså/Padborg, får flere ambulansetimer i Holsted og Odense, etablerer en ny stasjon med en akuttbil i Agerbæk, dekker Ølgod med en ambulanse året rundt og plasserer en akuttbil i sommerferieperioden i Nørre Nebel.

Utover de nevnte beredskabsendringer innebærer avtalen på det prehospitale området at det blir slutt på forskjellige servicemål i de fire delområdene i regionen.

I stedet fastsettes et felles mål om at minimum 95 % av A-kørslerne skal søkes å nås innen 15 min. i hvert av de fire delområdene på Fyn, i Sønderjylland, i Sydvestjylland og i Trekantsområdet og i regionen som helhet.

Les mer om saken hos Region Syddanmark

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.