– En bauta innen hjerneslagforskning

LHL Hjerneslags ærespris er tildelt professor, forsker og overlege Bent Indredavik. – En avgjørende person for at Norge er i verdenstoppen for overlevelse og god funksjon etter hjerneslag, fastslår generalsekretær Tommy Skar i LHL Hjerneslag, forteller St. Olavs Hospital.

GLAD PRISVINNER: Bent Indredavik har akkurat mottatt æresprisen, bestående av diplom og portrett. Foto: LHL Hjerneslag

​Prisen ble delt ut i Oslo torsdag 14. februar, og hovedpersonen selv er beæret, glad og ydmyk.

– Jeg setter stor pris på denne tildelingen. Det å få en slik utmerkelse av en pasientorganisasjon som representerer mange av de som er etter min mening er de største slageksperter – nemlig de personer som sjøl har erfart konsekvensene av et hjerneslag – gjør meg glad og stolt, men også ydmyk, sier prisvinneren, som også oppfatter tildelingen som en pris til hele miljøet ved Slagenheten.

Indredavik er 67 år, men ligger overhodet ikke på latsiden. I sin overlegepermisjon bruker han blant annet tida si på å få St. Olav og NTNU til å lage et formelt utdanningsprogram for slagsykepleiere. Innen forskning følger han opp to store prosjekter som går på oppfølging av slagpasienter, med et mål om å forebygge risikoen for nye slag – som 25 prosent av slagrammede får.

– Takket være god organisering av utredning og behandling, er Norge i verdenstoppen for overlevelse og god funksjon etter hjerneslag. En helt avgjørende fagperson til disse resultatene er Bent Indredavik. Han har i flere tiår gjennomført banebrytende, internasjonal forskning innen fagfeltet. Som forsker og kliniker har Indredavik bidratt til implementering av forskningsbasert kunnskap i helsetjenesten. Han har arbeidet aktivt for etablering av gode medisinske kvalitetsregistre, som har resultert i Norsk hjerneslagregister. For slagrammede har Indredaviks forskning og arbeid ikke bare resultert i at flere overlever ved akutt hjerneslag, men at også mange kommer tilbake til et aktivt liv etter slag. Bent Indredavik er en bauta i norsk og internasjonal hjerneslagforskning og arbeid, heter det i LHL Hjerneslags begrunnelse for å tildele Indredavik prisen.

Les mer om saken hos St. Olavs Hospital

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.