Hopp til hovedinnhold


– Vår jobb er å komme oss frem uansett vær

Ulykker og skader kan skje hvor som helst. Da må ambulansen komme seg frem, og de håper derfor flest mulig er flinke til å måke innkjørselen sin, skriver Folkebladet (krever innlogging).
På dager med stort snøfall er det ofte vanskelige kjøreforhold. Det er noe ambulansearbeiderne på Finnsnes er mer enn klar over.
– Slik som i dag, onsdag, er forholdene litt vanskelig, men vi er vant til å håndtere det. Vi kan oppleve ising på rutene, problemer med bårene og ikke alle måker veiene sine. Dette kan føre til at vi får noen utfordringer med å få pasient fra hus til bil. I tillegg må vi ta hensyn til andre tra kanter i dette været og det er mye elg langs veiene, sier ambulansearbeider Robert Olsen til Folkebladet.

Må fram

Når ambulansen rykker ut vet de aldri hvordan forholdene er på stedet de skal til, annet enn å sjekke værmeldingen.
– Vår jobb er å komme oss frem uansett vær. Selvfølgelig kommer vi til stengte veier, så kan vi ikke gjøre noe med det. Men dårlig vær er ikke til hindring. Det kan ta litt lengre tid, men vi kommer, forsikrer seksjonsleder Knut Sæbbe.

I ambulansen har de flere hjelpemidler skulle de sitte seg fast i snøen, men det har aldri vært nødvendig for Olsen.
– Vi har både strøsand og kan sitte på hurtigkjetting, men det har jeg aldri hatt bruk for. Strøsanda blir jo brukt når det er mye is på bakken, sier han.
Tidligere kjørte ambulansen seg mye mer fast enn den gjør nå.
– Før når vi kjørte forhjulstrekk, så var dette et problem. Nå med firehjulstrekk har vi ikke satt oss fast. Jeg har ikke opplevd dette ennå. Ser du at du kan kjøre deg fast må du bare stoppe. Bilen veier tre tonn, så kjører du deg fast, da står du fast, smiler Olsen.

Les mer om saken hos Folkebladet (krever innlogging)