– Definitivt større interesse i år

Ambulansearbeidere merker stor forskjell på interessen for ambulansefaget etter NRK-serien «113», skriver Folkebladet (krever innlogging).

Ambulansearbeiderne ved Finnsnes ambulansestasjon, Finn-Åge Nergård og Robert Olsen, dekker et område som er mer enn 3 timer i kjøreavstand fra sykehuset i Tromsø. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

At interessen for ambulansefaget har økt etter at yrket er portrettert på NRK-serien «113», kanambulansearbeidere Martin Langeland og Sunniva Nyvoll bekrefte. De stod på stand under utdanningsmessa i Tromsø som ble arrangert 7. og 8. februar.

Langeland er opprinnelig fra Skjervøy, men bor i dag i Tromsø.

– Sammenliknet med messa i fjor er det i år mange flere som kommer til oss og viser interesse for ambulansefaget. I fjor måtte vi hanke inn folk, nå kommer de målrettet til oss. Det er definitivt større interesse for faget i år, sier Langeland til Folkebladet.

Populært

Nyvoll som opprinnelig er fra Nordreisa, studerte ambulansefag på Senja videregående i Finnfjordbotn. Hun forteller at yrket har vært populært blant ungdommen også tidligere år.

– Det er et ganske populært studie på videregående. Da jeg begynte på ambulansefag hadde ventelista opp mot 50 stykker. Det er mange søkere, men jeg regner med at det kommer flere i år på grunn av 113-serien, sier Nyvoll.

Hun forteller at det også er kamp om lærlingplassene.

– Jeg søkte lærlingplass i fjor og da var vi rundt 100 søkere, men det var bare 15 som fikk plass.

Eneste i Troms

I Troms er det bare Senja videregående skole som tilbyr ambulansefag på Vg2. Rektor, Stein Erik Svendsen sier han forventer en økning i antall søkere.

– Det er det mest populære utdanningsprogrammet vi har og vi ser allerede nå at det er en god del elever som har søkt ambulansefag. Vi regner med at det kommer enda flere søkere til neste skoleår, mye på grunn av «113»-serien, sier Svendsen til Folkebladet.

Ettersom skolen bare har mulighet til å ta inn 15 elever, blir det kamp om plassene.

Les mer om saken hos Folkebladet (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.