Vil ikke betale for Nødnett

Formannskapet i Bø slutter seg til et krav om at de oppsvulmede kostnadene ved Nødnett dekkes av staten, og ikke veltes over på kommunene i landet, melder Bladet Vesterålen (krever innlogging).

Nødnett-terminaler. Foto: Geir Anders Rybakk Ørslien

Bø vil sammen med andre kommuner be Salten Brann i Bodø om å sende en samlet protest til regjeringa. Man vil ikke akseptere at staten investerer tungt og så sender regninga til kommunene.

Allerede midt på 2000-tallet viste kostnadene ved nødnettet seg å ese ut, og etter at det ble tatt i bruk i 2016 viste prislappen seg å være doblet siden de nyeste estimatene.

Kommunepolitikernes største overraskelse er likevel at systemet fra 2016 allerede er utdatert, og at det nye som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap vil investere i vil beløpe seg opp til ti – femten millioner per 110-sentral.

Driftskostnadene for 110-nødsentralen i Bodø har økt fra kr 677.000 til kr 3.1 millioner for sambandsutstyr, heter det i forslaget til uttalelse, som slår fast at dette er brudd på forutsetningene som lå til grunn for anskaffelsen av nødnettet.

– Nødnettet er en nasjonal og statlig beredskapsoppgave som primært bør finansieres av Staten, heter det, og kommunene sier at dette er en utgift som slår skjevt ut, og som kommunene verken har styring eller innflytelse på.

– Når det går så kort tid før utstyret er utdatert: Når kommer neste fornyelse, undret representanten Tom Tobiassen.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.