En ubehagelig Apple-test: Fallregistrering førte til oppdrag i Hamar

Jeg har nettopp gjennomlevd den sprøeste helgen i mitt liv. Natt til lørdag kollapset jeg på badet da jeg besøkte en god venn på Hamar, skriver Toralv Østvang i Computerworld.

Illustrasjonsfoto: Luca Bravo

Badet lå i gjesteavdelingen i det store huset, langt unna soverommet der vertskapet sov, så ingen hørte at jeg falt i gulvet – med hodet som første kontaktpunkt.

Registrerte fallet

Men Apple Watch Series 4, som jeg hadde på meg, registrerte fallet gjennom sine akselerator- og gyroskop-sensorer. Jeg har sluttet å lade slikt utstyr på natta og hadde derfor klokka rundt håndleddet. Siden jeg lå bevisstløs på gulvet, greide jeg ikke å hindre at klokka ringte nødetatene. Det skjer automatisk etter 60 sekunder. Da tolker Apple Watch situasjonen slik at brukeren er bevisstløs. Hvilket jeg var.

Den nye Apple Watch-modellen, som har innebygd Esim-brikke og kan koble seg opp mot mobiltelefonnettet uten å måtte gå gjennom brukerens mobiltelefon, sørget da for å ringe 112-nødnummeret. Varselet ble snappet opp på politikammeret i Hamar, eller rutet dit – detaljene rundt dette vet jeg ikke noe om ennå.

Først foretok politiet en kjapp undersøkelse som blant annet – er jeg blitt fortalt etterpå – innebar en telefonoppringning til kona mi hjemme i Oslo. Hun fikk en oppringning fra politiet i Hamar litt over klokka fire om morgenen med spørsmål om hun var gift med meg. Ikke den beste måten å våkne på, men det ble utvekslet viktig informasjon.

Deretter sendte politikammeret en patruljebil med tre politikonstabler til adressen.

Der fant de meg, blodig og forslått. Jeg hadde så vidt våknet etter besvimelsen og kravlet meg tilbake til senga, forvirret og med store smerter. De kjørte meg umiddelbart til Hamar sykehus, der jeg ble sjekket og kontrollert og fikk sydd noen sting etter en flenge over det ene øyet.

Etter et par timer ble jeg satt i en taxi og fraktet videre Elverum sykehus, en annen avdeling av Sykehuset Innlandet, tre mil unna. Jeg fikk høre at arbeidsfordelingen mellom sykehusene tilsa at hodeskader skulle kontrolleres i Elverum.

– Fallregistrering er interessant

Både sykepleiene og legene som undersøkte meg denne natta og utover formiddagen, virket interessert da de fikk høre at jeg kom så raskt på sykehus takket være alarmen fra Apple Watch-klokka.

Les mer om saken hos Computerworld

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.