Hopp til hovedinnhold


Gir seg som enhetsdirektør for prehospitale tjenester i Helgelandssykehuset

Bjørn Haug har sagt opp stillinga si som enhetsdirektør ved prehospitaletjenester ved Helgelandssykehuset, melder Helgelendingen (krever innlogging).

Det var administrerende direktør, Hulda Gunnlaugsdóttir, som orienterte om dette på tampen av dagens styremøte, onsdag den 30. januar. Hun understreket at dette var en frivillig avgang og at stillinga nå vil bli utlyst eksternt. Det var allerede den 5. januar at han selv informerte ledergruppa om beslutninga om å si opp.

Blir overlege i Sandnessjøen

Men Bjørn Haug forlater på ingen måte Helgeland og sykehuset her. Han går rett inn i jobben som overlege ved medisinsk avdeling i Sandnessjøen.

– Hva skyldes egentlig denne overgangen. Ble du lei av å sitte på ledertoppen i Helgelandssykehuset?

– Nei, på ingen måte. Men både jeg og sykehuset har godt av litt utskiftinger. Jeg har hatt direktørjobben i fem år. Jeg har stortrivdes i jobben, men jeg følte meg utbrukt i den stillinga og trengte andre utfordringer, forklarer han.

– Men du er ikke redd for at sykehuset i Sandnessjøen kan bli nedlagt etter denne sykehusprosessen?

– Før det første nærmer jeg meg pensjonsalderen så noe slikt vil i så fall skje etter min legekarriere. For det andre er jeg ikke redd for å pendle. Jeg bor jo allerede i Sandnessjøen, og jeg har jobbet mye som direktør fra kontoret mitt i Sandnessjøen. Men jeg har selvsagt reist mye fram og tilbake, tilføyer han.

– Dessuten har jeg et klart syn på at det Helgeland nå trenger er ett stort sykehus og at det kan ligge hvor som helst. Så får vi bare vente og se på hvor det blir plassert.

Les mer om saken hos Helgelendingen (krever innlogging)