Ambulanspersonell nektet å gå inn i hus med bjeffende hund – mann døde

SVERIGE: Når en mann fant sin 60 år gamle bror livløs, ringte han 112. Men det tok tid før ambulansepersonellet gikk inn i leiligheten, på grunn av brorens labrador. Mannen døde og nå anmeldes hendelsen, ifølge Aftonbladet.

En mann i Ørebro anmelder ambulanspersonellet til Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) for en hendelse som skjedde i desember i fjor.

60-åringen hadde oppgitt at han hadde brystsmerter da han kom fra jobb. SOS ble kontaktet sent på kvelden og ambulansepersonell kom for å måle mannens blodtrykk, som var på normalt nivå.

Dagen etter kontaktet mannen en distrikssykepleier på legevakt. Der fikk han tips om å drikke vann. Ved lunsjtid forsøkte mannens bror å kontakte ham, men fikk ikke svar.

Da dro han til brorens bosted og fant ham livløs. Han startet HLR og ringte 112.

Da ambulansepersonellet kom fram vegret de seg for å gå inn – på grunn av brorens labrador.

– Vil vite hva som gikk feil

Broren måtte avslutte hjertesmassasjen og låse inn hunden. Da ble han tvunget til å avslutte HLR. Da ambulansepersonellet kom inn i boligen var mannen død. Nå anmeldes ambulansetjenesten.

I anmeldelsen som kom til Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) den 22. desember, skriver broren at han klandrar ambulansetjenestens håndtering. Han vil også forhindre at dette skjer med andre pasienter.

– Jeg vil vite hva som gikk feil, og jeg vil vite at det utredes slik at det ikke skjer igjen, skriver han i anmeldelsen til Ivo.

– Hunden er verdens snilleste og det ropte jeg til ambulansmannen, og bad ham om å hjelpe meg. Men de vegret for å gå inn, skriver han.

Broren skriver også at han mener at den ene ambulanseansatte kunne ha kommet inn og tatt over hjertemassasjen mens han låste inn hunden.

Les mer om saken hos Aftonbladet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.