Ingen registrerte hjertestartere

Selv om idrettshallen, legekontoret og skolen har hjertestartere i Sokndal, er ingen registrert i hjertestarterregisteret på 113.no. — Det er faktisk ingen registrerte i hele Sokndal, sier Silje Selebø til Dalane Tidende (krever innlogging).

Hjerte- lungeredning. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Nå oppfordrer hun dem som har ansvaret for de ulike hjertestarterne om å registrere dem. Selv vet hun om rundt ti i kommunen.

— Ambulansen har sin egen hjertestarter, som vi alltid har med. Men det kan være behov for en før vi ankommer. Jeg har, som privatperson, havnet i en hjertestans. Da var jeg veldig glad for at det var en i nærheten. Vi hadde den tilgjengelig i flere minutter førambulansen kom og fikk gitt flere støt, forteller ambulansearbeider Silje Selebø.

På 113.no kan man søke opp hjertestartere i nærområdet. Søker man på Sokndal, kommer ingen opp. I Eigersund er det derimot flere registrerte.

— Folk er mye ute og går, og en hjertestans kan skje hvor som helst, minner hun om.

Uklart hvem som har ansvaret

Ansvaret for å registrere hjertestarteren ligger per i dag ikke på noen. Det er som oftest frivillige organisasjoner som selger starterne. Selebø ønsker at selgeren sammen med kjøperen nå tar ansvar for å få den registrert.

— Dersom noen syntes at dette er vanskelig, skal jeg gjerne hjelpe til. Jeg kommer pronto, tilbyr hun.

Kan redde liv

Selebø minner om at hjertestarteren er en viktig del i kjeden for å redde liv.

Les mer om saken hos Dalane Tidende (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.