Studentene bruker fritiden til å bli bedre akuttmedisinere

Organisasjonsarbeid som student er verdifullt i seg selv, og ofte fint å ha på cv-en. Heter foreninga Tromsø akuttmedisinske studentforening (TAMS), kan innsatsen til og med redde liv, skriver Universitetet i Tromsø.

en travel studiehverdag er det mange som fortsatt velger å bruke både tid og krefter på studentorganisasjoner, frivillige verv og andre aktiviteter utenom studiene.
Vilde Markussen går andreåret på medisinstudiet, og bruker mye tid på studentorganisasjonen Tromsø akuttmedisinske studentforening (TAMS). Hun mener gevinsten av å være aktiv trumfer tidsbruken.

– Det er veldig mye teori og lesing på medisinstudiet, og da er det fint med en organisasjon der en kan være aktiv og har mye praktisk øving. Vi er også mye sammen med andre kull i studieprogrammet og er sosiale sammen, sier Markussen.

Hun får støtte fra førsteamanuensis, overlege og selvutnevnt mentor for TAMS, Knut Fredriksen.

De får med seg noe som jeg kaller det usynlige pensumet i studiet. Jeg tror det er en veldig god ting å engasjere seg i, både fordi du lærer mer om faget, men også det du lærer om hvordan du skal undervise. For noen av medlemmene i TAMS, handler det også om å lære seg å organisere og lede, sier Fredriksen.

Foreningens mål er å bevisstgjøre behovet for faglig kompetanse innen akuttmedisin, fremme interessen for faget og bidra til å øke den akuttmedisinske kompetansen blant kommende leger, men også annet helsepersonell og befolkningen generelt. TAMS er også involvert direkte i undervisning innen førstehjelp og akuttmedisin ved UiT, og førstehjelpsuka som arrangeres hvert år. Spesielt sistnevnte trekkes frem av Fredriksen.

TAMS fikk tidligere i år «Årets undervisningspris» på Helsefak sammen med Knut Fredriksen og Mads Gilbert. Prisen hedrer samarbeidet mellom lærere og studenter under den årlige førstehjelpsuka for medisin- og tannlegestudenter ved UiT.

Les hele saken hos Universitetet i Tromsø

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.