– Ingen sammenheng med ambulansebytte

– Ambulansegarasjen blir et knutepunkt for møtekjøring, skriver Jørgen Nilsen, klinikksjef i Prehospital klinikk ved Finnmarkssykehuset, til Altaposten (krever innlogging).

Bakgrunn: Går for omlasting i en prøveperiode

I et leserinnlegg tirsdag viser klinikksjef for prehospitale tjenester i Finnmarkssykehuset til at Altaposten skriver om vurderingen av en fremskutt ambulansebase på Skaidi.

«Det er flott at avisen og lederen i Pasientfokus i et leserinnlegg er opptatt av Finnmarkssykehuset og tilbudet vi gir. Men det er ikke riktig at den fremskutte ambulansebasen har sammenheng med debatten om omlasting av pasienter fra Alta, slik det fremgår i artikkelen», heter det i innlegget fra Nilsen og legger til:

«Derimot handler det om å gi alle innbyggerne i Vest-Finnmark en enda bedre beredskap. En fremskutt base på Skaidi vil bedre ambulanseberedskapen for alle de omkringliggende kommunene, fordi vi kan drive møtekjøring med dette knutepunktet som utgangspunkt. Dermed blir også tidsrommet der lokalsamfunnet har én ambulansebil mindre på grunn av pasienttransport – og dermed lavere beredskap – adskillig kortere. Det gjelder så vel for Måsøy og Nordkapp som Porsanger, Karasjok eller Alta.»

Les mer om saken hos Altaposten

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.