Ambulansearbeider: – Det er utilgjort tv, og vi kjenner oss igjen

Maja Louise Lauritzen kjenner seg godt igjen i den nye NRK-serien «113», skriver iTromsø (krever innlogging).

ammen med sine kolleger ved UNN har hun nettopp sett første episode av den nye NRK-serien «113», som har premiere 1. januar. Et dokumentarteam fra NRK fulgte sykepleiere, leger, ambulansefagarbeidere og pasienter gjennom to måneder i vår. I den første episoden får seeren blant annet bli med ambulansen til en møteulykke på toppen av Tromsøbrua i slutten av april i år.

– Det er artig og gripende å se hvordan vi ser ut når vi jobber. Det er nok derfor vi ler sånn i salen, vi kjenner oss igjen, sier Lauritzen til iTromsø.

atter var det nemlig mye av i salen under førpremièren.

– Vi har vært veldig spente, og det har vært viktig for oss å gi et sannferdig bilde av hvordan systemet fungerer. Det er god stemning i salen, og det virker som om folk kjenner seg igjen, sier programsjef for NRK, og redaktør for serien, Tone Lein.

Faglig, men også varme og humør

Ambulansefagarbeiderne Lauritzen og Tom Andreas Strømeng berømmer NRK for profesjonaliteten under den to måneder lange innspillingen, men medgir at de var spente og nervøse i begynnelsen.

– I starten var det krevende. De ble jo femte hjul på vogna, og så alt du gjorde – og i tillegg skulle de dokumentere det, sier Strømeng.

I salen var også den nye UNN-direktøren, Anita Schumacher, som begynner i stillingen 2. januar – dagen etter at serien har premiere.

– Jeg likte det jeg så. Serien viser medarbeidere med høyt faglig nivå, kombinert med menneskelig varme og humør, sa hun.

Har diskutert etikk og taushetsplikt

Etter at den første episoden var vist, fortalte et panel bestående av programsjef Tone Lein, Helga Bones som har regien, lege Mads Gilbert og klinikksjef akuttmedisinsk klinikk, Jon Mathisen, om hvordan det har vært å jobbe med serien.

Les mer om saken hos iTromsø (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.