Hopp til hovedinnhold


Fylkesmannen følger med: Kan ikke overprøve UNN

Fylkesmannen kan ikke overprøve vedtaket om å legge ned ambulansebåten på Bjarkøy, skriver Harstad Tidende (krever innlogging).
Siste: Avtale ikke underskrevet ennå
Bakgrunn: UNN fjerner ambulansebåten
Les: Krever at departementet tar ambulansebåtsaken
Les også: Ambulansebåtvedtak står fast
Mer: Sykehus-økonomien er en stor utfordring
Det opplyser konstituert fylkeslege Snorre Manskow Sollid.
– Fylkesmannen er opptatt av at alle innbyggere i Troms mottar sine rettmessige helsetjenester, og at disse utøves forsvarlig i henhold til lover og forskrifter. Vi har ikke myndighet til å overprøve vedtak fattet i helseforetakets styre. Vår myndighet er å gjennomføre tilsyn dersom det oppstår uønskede hendelser, påpeker Sollied.

Følger nøye med

Fylkesmannen er i dialog både med UNN HF og med det regionale helseforetaket.
– Vi har gitt til kjenne at vi følger nøye med på situasjonen, og at vi er opptatt av at det gjennomføres risiko- og sårbarhetsanalyser i fellesskap mellom helseforetak, kommune og brukere før beslutningen fattes. Vi er også opptatt av at det settes inn tiltak for å redusere risiko for svikt i tjenesten, opplyser Sollid.

Bekymret rådmann

Rådmann Hugo Thode Hansen oppfordrer UNN til ikke å iverksette endringer iambulansebåttjenesten før det foreligger avtaler som gir innbyggerne i øyriket en akseptabel responstid.
Harstad-rådmannen synes det er besynderlig at UNN HF treffer en så alvorlig beslutning som å legge ned ambulansebåten for øyene nord for Harstad uten at de fremtidige løsningene er på plass.
Les mer om saken hos Harstad Tidende (krever innlogging)