Hopp til hovedinnhold


Føden på Gjøvik stenges i sommer: Tillitsvalgt frykter løsningen er en stille start på nedleggels

Påtroppende tillitsvalgt på fødeavdelingen ved Gjøvik sykehus, Marte Gran Holte, er redd sommerstengingen vil utvikle seg til å gjelde permanent, og at det kan gå ut over andre akuttfunksjoner i byen, ifølge Oppland Arbeiderblad (krever innlogging).

De jeg har snakket med har et ganske ambivalent forhold til at fødeavdelingen stenges til sommeren, sier Gran Holte.

– De ansatte har ikke noe problem med å være et annet sted og bidra i noen få uker under ferieavviklingen, men de er bekymret over det kan være et prøveprosjekt. En stille start på en nedleggelse, legger hun til, og tilføyer at de ansatte på vegne av pasientene og egen arbeidsplass har mottatt nyheten med splittet uro.

Divisjonsdirektør ved Gjøvik/Lillehammer sykehus, Hege Lundring, gikk offentlig ut med at det ikke var noen «planer på nåværende tidspunkt om å samle fødetilbudet i Oppland», og at flyttingen av fødeavdelingen til Lillehammer kun var ansett å være et «samarbeid for sommerferieavviklingen».
Det tatt i betraktning; Gran Holte frykter sommeren kun er et pilotprosjekt for fremtidig drift. At en positiv sommeravvikling kan være starten på slutten for føden på Gjøvik.
Les mer om saken hos Oppland Arbeiderblad (krever innlogging)