Valgte yrke da sønnen på to uker holdt på å dø

Hvorfor ambulansearbeider?

— Det handler om egne erfaringer i 2013…, skriver Avisa Sør-Trøndelag (krever innlogging).

Hva skjedde?

— Jeg satt med midterstemann Oliver i fanget, og vi to var alene hjemme. Han var to uker gammel, og også født ca. en måned for tidlig. Plutselig sluttet han å puste og ble blåsvart. Jeg ringte selvsagt 113, og hadde ambulansepersonell på døra etter bare et par minutter. Luftambulansen som ble rekvirert ankom også veldig raskt.

Hvordan gikk det med Oliver?

— Det viste seg at han hadde fått RS-virus, som er en betennelse i slimhinnene. Det er svært alvorlig for barn og eldre, og kan i verste fall være dødelig. Men det gikk heldigvis bra med Oliver. Jeg var sammen med ham på barneavdelinga på St. Olavs hospital i Trondheim i et par uker. I denne perioden leste jeg forresten et oppslag i VG om en 2-åring som døde av RS-viruset. Det var spesielt…

Hvordan var det å være mor da Oliver sluttet å puste, du var alene med ham og visste ingenting om hva som var galt?

— Det var traumatisk. Jeg sov ikke de første døgnene på sykehuset. Like etter at vi kom hjem, var jeg redd for hva som møtte meg når han skulle stå opp, og jeg var vàr på lyder. Og jeg tenker stadig vekk på hva som kunne ha skjedd om jeg ikke var hos ham, om det hadde skjedd midt på natta, og sånne ting. I ettertid har jeg også lært meg til den vanen at jeg ser tilalle tre barna etter at de har lagt seg. Jeg er vel ikke direkte redd lenger, men episoden henger i.

Fikk du noen oppfølging?

— Ja, dersom noe skjedde med Oliver, fikk jeg et telefonnummer til sykehuset jeg kunne ringe døgnet rundt. For min egen del har jeg hatt god hjelp både på helsestasjonen og av familien; både mannen min Erling sin familie og min egen.

Så ble du ambulansearbeider selv?

— Ja, etter møtet med folka i ambulansen, bestemte jeg meg for at jeg også har lyst til å hjelpe folk. Felles for dem var hvor rolige de var og hvilken trygghet de skapte. Jeg har nå jobbet i ambulansetjenesten siden 2015; først to år som lærling og ferdig utdannet i fjor høst. I dag føler jeg at jeg har funnet den rette jobben. Det er et givende yrke.

Les det hele her

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.