Danmark: Defekte hjertestartere kan få fatale konsekvenser

Konkurs i en forening betyr at det potensielt er utplassert massevis av hjertestartere i hele landet, som ikke lenger blir vedlikeholdt, skriver danske Lokalavisen.

Der lyder et markant pip fra hjertestarteren, som henger på Fannerup Forsamlinghus.

Kenneth Bojer er innehaver av virksomheden Kenaid, som ligger i Auning, og vi er med på hjertestarter-jakt på Djursland. Mens vi står foran hjertestarteren foran inngangen til samfunnshuset, kommer det en kvinne. Det er Bente Juul Sørensen. Hun bor på den andre siden av gaten, og det er henne som står for utleien av samfunnshuset.

«Den har hengt der og pepet i lang tid. I hvert fall et par måneder. Jeg tror ikke det er noen som virkelig vet hva som må gjøres». De som hang den opp har gått ned med flagget forteller hun.

Det er nettopp derfor at Kenneth Bojer har startet hjertestarterjakt. Årsaken til at hjertestarteren her i Fannerup piper er at den er i ferd med å gå tom for strøm. Den, og mange andre, er utplassert av foreningen ‘Kunsten at redde liv’, som hadde til formål å skaffe penger til å utplassere hjertestartere i hele Danmark. Det lyktes da også foreningen å henge opp mer enn 1000 hjertestartere, men i starten av 2018 gikk foreningen konkurs. Det var ‘Kunsten at redde liv’, som stod for vedlikeholdet av hjertestarterne. Konkursen betyr, at det nå potensielt henger at hav av hjertestartere rundt omkring i landet, som ikke er brukbare hvis det blir behov for dem ved en hjertestans. Og som Bente Juul Sørensen ganske tørt slår fast: «Det er en dårlig ide at den henger der, men ikke fungerer.»

Du kan lese det hele her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.