Avlaster ambulansene med ny pasientbil

Helgelandssykehuset har begynt med en ny syketransportbil den 5. november, melder Rana No.

Les også pressemeldingen til Helgelandssykehuset

– Dette blir en svært bra tjeneste med helt nytt materiell. Nordlandssykehuset har god erfaring med Nordland Personbefordringer som transportør av liggende pasienter, sier områdesjef for pasientreiser i Helgelandssykehuset Arve Smedseng, i en pressemelding.

For sykehuset betyr dette at ambulansetjenesten får avlastning. Ved å bruke syketransportbiler til transport av pasienter som ikke trenger tilsyn eller behandling under transporten blir de ordinære ambulansene frigjort til beredskap.

– En del pasienter som ikke har akuttmedisinske behov, men som må reise i liggende stilling, blir i dag i stor grad transportert i akuttambulanse. Denne pasientgruppen er driftsgrunnlaget for denne helt nye og hvite syketransportbilen som driftes av Nordland Personbefordring, sier Smedseng.

Bilen skal primært ivareta liggende pasienter og har plass til én liggende pasient. I tillegg er det plass til to sittende pasienter.

– Hensikten med etableringen er å gi et transporttilbud av god kvalitet hvor pasienten ivaretas på laveste effektive omsorgsnivå. Et delmål er å avlaste ambulansetjenesten og AMK i en situasjon med stadig økende etterspørsel. Det er ikke minst et mål å bidra til enda mer effektiv pasientlogistikk i sykehuset. Bilen inngår også som en reservekapasitet for bruk ved større ulykker og katastrofer, sier Smedseng.

Bilen, en personbil Mercedes V som er utstyrt med utvida førstehjelpsutstyr og oksygen.

Bilen er stasjonert på Mo og vil i hovedsak betjene behovet rundt sykehuset på Mo, men vil også bli brukt på resten av Helgeland når dette er naturlig.

Transportene organiseres og administreres av Pasientreiser i Helgelandssykehuset.

Les mer om saken hos Rana No

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.