Ambulansetjenesten nord i Sverige tar digitalt kjempesteg

Fra slutten av oktober tar ambulansetjenesten i Region Jämtland Härjedalen et stort steg fra å ha ligget bakerst i den digitale journalverden til å ligge fremst i Sverige på området, melder Region Jämtland Härjedalen.

I tre uker har ambulansstasjonene i Østersund, Funäsdalen og Järpen testkjørt en ny digitalisert ambulansjournal.

– Systemet vi jobbet med tidligere har føltes ganske så foreldet. Alt annet helsepersonell har dokumentert digitalt i lang tid, mens vi har fortsatt med penn, papir og karbonpapir, sier Per Schratz, ambulansesykepleier i Østersund.

Nå kan de kaste penn og papir.

Nå skal alt som berører ambulansetjenestens pasienter dokumenteres elektronisk direkt i ambulansene. I alle biler finnes en bærbar datamaskin, robuste utgaver, der helsepersonellet skriver journalanotater rett i det digitale ambulansjournalsystemet Mobimed – de overføres deretter direkte til pasientens journal i det regionovergripande journalsystemet Cosmic.

– Nå kommer alle som har tilgang til Cosmic, helsesentraler, akuttmottak og andre mottak, til å kunne lese våre antegninger direkte på en bra måte. Det er et kjempesteg framover, sier Per Schratz.

Samtidig som de elektroniske ambulansjournalene settes i drift blir Region Jämtland Härjedalens ambulansetjeneste blant de første i landet med muligheten for å kunne åpne Cosmic i amulansen, slik at ambulansepersonell kan gå inn og lese i pasientens journal ute på oppdrag.

– En stor del av vårt arbeide er å vurdere, behandle, henvise og transportere, men alle ambulanseoppdrag går ikke inn til sykehuset i dag, vi henviser kanskje til helsesentralen eller til og med til egenpleie. Da har det stor verdi å kunne lese pasientens journal på stedet. Det er ikke alltid lett å få en bra sykdomshistorie for en pasient, iblant er listen over pasientens legemidler, som vi nå også kan se i Cosmic, den beste ledetråden til hva pasienten egentlig har av sykdommer. Våre vurderinger blir mye tryggere.

Les hele den stolte pressemeldingen hos Region Jämtland Härjedalen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.