Region Nordjylland sier opp samarbeid med Falck

Fra 2020 skal Region Nordjylland selv stå for driften av akuttlegebiler, akuttbiler og paramedicinerbiler, ifølge TV2 Nord.

Regionsrådet i Nordjylland besluttet denne uka å si opp samarbeidet med Falck om noen av de prehospitale enhetene.

– Det prehospitale området er i en rivende utvikling, og det å selv bli driftsherre vil gi oss en fleksibilitet i daglig drift – særlig når det gjelder udviklingsmuligheter for en enda tettere integrasjon av regionens akutte tilbud, sier Ulla Astman, regionsrådsformann i Region Nordjylland i en pressemelding.

Det kommer til å omfatte 9 prehospitale enheter. Regionen har valgt å hjemta driften, så enhetene vil fremover bli ivaretatt av regionen.

Overtakelsen kommer til å skje ved årsskiftet 2019/2020. Falck vil fortsette med å drive ambulansetjenesten og den liggende syketransport i Region Nordjylland.

– Beslutningen bunner ikke i utilfredshet med Falck, og vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid om ambulansedriften, sier Ulla Astman, regionsrådsformann i Region Nordjylland.

Region Hovedstaden, Region Syddanmark og snart også Region Midtjylland driver i dag deres egne prehospitale enheter.

I 2017 var de samlede utgiftene for disse enhetene ca. 30,4 millioner kroner, mens regional drift forventes å koste 27,6 millioner kroner i året, ifølge BeredskabsInfo.

Les mer om saken hos TV2 Nord

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.