Hopp til hovedinnhold


Vurderer å trykke på pauseknappen i ambulansesaken

Styreleder Ansgar Gabrielsen i UNN har bedt om at styret i møtet 15. november får en ny orientering om beredskapen i øyriket, ifølge Harstad Tidende (krever innlogging).
Siste: Ambulansebåt-nedleggelsen - sykehusøkonomien er en stor utfordring
Bakgrunn: UNN fjerner ambulansebåten
Les også: Ambulansebåtvedtak står fast
Ambulansebåten Alden, stasjonert på Bjarkøy, er som kjent foreslått fjernet i ett av flere innsparingstiltak helseforetaket ønsker å foreta. Men øyfolket anser båten som en livline i akuttsituasjoner, og har protestert kraftig.
I helga stod et samlet øyrike opp, og markerte sitt sinne med fakler og båt rundt omkring blant øyene på nordsida. På et folkemøte på Bjarkøy kom angsten for hva en framtid uten ambulansebåt betyr fram fra innbyggerne.
Fersk styreleder i helseforetaket, Ansgar Gabrielsen, har med interesse fått med seg de voldsomme reaksjonene. Han har også brukt tid på å sette seg inn i sakskomplekset.
– UNN har vurdert beredskapen siden 2014, og vært i dialog med Harstad kommune helt siden 2016. Ting har tatt tid. I mellomtiden har det skjedd infrastrukturelle endringer i det aktuelle området. Man har også fått nye nasjonale retningslinjer fra myndighetene når det gjelder beredskap. Eksempelvis når det gjelder responstid. Samtidig har det vært rekrutteringsmessige utfordringer. Hele ambulanseområdeter i endring, registrerer Gabrielsen.
– Det har skjedd en del siden saken var oppe til styrebehandling i juni. Ikke minst ser jeg de sterke reaksjonene fra politisk hold. Det er derfor helt på sin plass at vi tar en titt på saken med nye øyne.
Les mer om saken hos Harstad Tidende (krever innlogging)