Nytt basebygg åpnet i Brønnøysund

Mandag åpnet det nye basebygget for luftambulansen i Brønnøysund. Moderne, tidsriktige lokaler for de ansatte og nytt helikopter i hangaren skal øke tilgjengeligheten styrke den akuttmedisinske beredskapen på Helgeland ytterligere, forteller Helgelandssykehuset.

Etter mange år i et tilstøtende bygg har de ansatte ved helikopterbasen nå flyttet inn i moderne, lydtette lokaler vegg i vegg med hangaren.

Trivselen for de ansatte ble trukket fram i flere av talene under åpninga – personellet bor på basen uker i gangen, og det kommer pasientene til gode at besetning og medisinsk personell får kvalitet på den hviletida de har mellom oppdragene.

1. juni overtok Luftambulansetjenesten HF (LAT) driftsansvaret for all luftambulanse i Norge. Helikoptrene flys av personell fra Norsk Luftambulanse (NLA), mens Helgelandssykehuset har det medisinske ansvaret og bemanner fly og helikopter med leger og sykepleiere. Enhetsdirektør for prehospitale tjenester i Helgelandssykehuset, Bjørn Haug, understreket betydninga luftambulansetjenesten har i den akuttmedisinske kjeden.

– Akuttmedisinske forløp på Helgeland er helt avhengige av luftambulansen. Den medisinske utviklinga går i retning av sterkere sentralisering av ulike behandlingstilbud, og det er langt til nærmeste universitetssykehus. Vi ser fram til et tett samarbeid med Luftambulansetjenesten og NLA for å heve kompetansen også i den øvrige ambulansetjenesten, sa Haug.

Fra Brønnøysund flys helikopter av typen Airbus H145. Det er mindre enn det gamle helikopteret, og flyr med noe lavere hastighet. Til gjengjeld er det utstyrt med moderne og avansert teknologi som forhåpentligvis vil gi økt operativitet, det vil si flere gjennomførte oppdrag.

Les mer om saken hos Helgelandssykehuset

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.