North East Ambulance Service tester ut kroppskamera

Kroppskamera skal beskytte mannskapene mot vold og aggresjon, ifølge the North East Ambulance Service (NEAS)

BodyCam på politibetjent. Illustrasjonsfoto: Ryan Johnson

The North East Ambulance Service (NEAS) er den første ambulansetjenesten i England som starter et forsøk med kroppskameraer.

Antallet rapporterte voldelige angrep på NEAS-personell har økt med 23 prosent sammenlignet med fjoråret.

Cirka 40 blant de operative vil prøve ut kroppskameraer for å se om det demmer opp for økningen av vold og trusler.

– Helse, sikkerhet og velferd til personellet er svært viktig. Vi vil ta alle mulige forholdsregler for å forsikre oss om at våre ansatte er trygge på jobb, sier Alan Gallagher, sikkerhetssjef.

– Våre ansatte rapporterer økt forekomst, og vi jobber tett med politet og andre for å svare på angripere med advarselsbrev, og hvis nødvendig rettsforfølgelse.

Fra tidligere vet man at disse hendelsene for det meste skjer andre steder enn der det er overvåkningskameraer, så å bruke kroppskameraer vil bety at de ansatte har mulighet til å filme bevis for vold og trusler når de skjer, for eksempel når de er i hjemmet til en pasient.

– Dette tiltaket er gjort for å kunne rettsforfølge folk som har utsatt våre ansatte for risiko, og for å redusere forekomsten av vold og trusler på jobb. Det finnes ikke noe verre enn å bli skadet av noen du har dratt ut for å hjelpe, når man allerede jobber i utfordrende omgivelser.

Gallagher forteller at de vil fortsette jobben med å innføre tiltak og alliere seg med politikollegaer for å sørge for at man handler mot kriminelle handlinger mot de ansatte.

– Vi oppfordrer alle våre verdifulle medarbeidere til å ikke tolerere slik oppførsel.

Antallet adresser med røde flagg har også økt på bakgrunn av 350 rettssaker etter angrep mot ambulansepersonell nasjonalt.

Man tror det likevel er store mørketall.

Les mer om saken hos the North East Ambulance Service (NEAS)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.